Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVJERENIK ZA AGROKOR

Ramljak: Svi smo ugroženi u ovoj situaciji, prijeti nam ozbiljan ekonomski problem

ramljak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
10.04.2017.
u 09:16

Plenković je Ramljaka opisao kao iskusnog čovjeka koji je većinu svog života proveo u gospodarstvu

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je na konferenciji za novinare izjavio da je prijedlog Vlade o izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku u Agrokoru već na putu prema Trgovačkom sudu u Zagrebu te da je današnji dan početak sustavnog i temeljitog rješavanja krize te prva faza restrukturiranja Agrokora.

Vlada je jutros na sjednici donijela odluku da za izvanrednog povjerenika u Agrokoru predloži Antu Ramljaka. Kako je istaknuo Plenković, odluku o tome već je potpisao i ona je na putu prema Trgovačkom sudu te se tijekom dana očekuje formalna odluka suda.

– Današnji dan je početak sustavnog, temeljitog rješavanja krize i, prije svega, prva faza procesa restrukturiranja Agrokora – poručio je Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade

Najvažnije je da se u ovom trenutku kroz dijalog s dobavljačima i koordinacijom najvećih kreditora-vjerovnika banaka precizno dogovori dinamika aktivnosti ovoga tjedna, istaknuo je premijer.

– Ključno je da dođe do svježe likvidnosti, dakle novih sredstava koje su vjerovnici, kreditori, banke spremne dati Agrokoru. Tako će se do Uskrsa osigurati i isplate plaće zaposlenicima i početak isplate tražbina dobavljača – naveo je premijer.

– Pred nama je bitka da se ovaj poslovni problem koji imamo u Agrokoru ne prelije na cijelo gospodarstvo RH pa i šire regije. Vremena stvarno nemamo mnogo, ja sam od danas 24 sata samo u tome i pokušat ću sa svojim timom, koji već imam u pripremi, osigurati smirivanje tenzija oko kompanije, da vratimo povjerenje dobavljača, vjerovnika, banaka... i da normaliziramo poslovanje – rekao je Ramljak.

Rekao je kako će već danas imati sastanke s dobavljačima i bankama te je poručio kako će pokušati osigurati sve da se isplate plaće radnicima Agrokora do Uskrsa. Dodao je i da će pokušati osigurati sredstva za male dobavljače i OPG-ove.

– Vjerujem da nitko od vas nema iluzije da će se taj posao završiti preko noći, mislim da će to sljedećih 12 mjeseci biti vrlo zahtjevan posao – izjavio je Ramljak i dodao da mu je cilj smiriti tenzije i vratiti povjerenje dobavljača.

Plenković je rekao kako će danas biti odblokiran račun Agrokora te da će tvrtka sada "sama generirati nove prihode".

Ramljak je radnicima i dobavljačima obećao da će "dati sve od sebe da uspije".

– Mi svi smo ugroženi u ovoj situaciji, ovo je ozbiljno, prijeti nam vrlo ozbiljan ekonomski problem – odgovorio je Ramljak na pitanje zašto je prihvatio poziv.

>> Ante Ramljak predložen za izvanrednog povjerenika za Agrokor

>> Banke intenzivno rade na pripremi novog financiranja Agrokora

Ključne riječi

Komentara 48

GE
genex
09:49 10.04.2017.

može li konačno hrvatska javnost saznati što je ustvari potpisao todorić.da li je prenio sva vlasnička prava na državu (što bi značilo da smo sada svi mi vlasnici agrokora) ili je samo dao upravljačka prava, što bi značilo da je i dalje vlasnik agrokora a samo mu država pomaže da stabilizira poslovanje i jamči otplatu dugova.

MK
MKGRA
09:54 10.04.2017.

već prva izjava glupost *svi smo ugroženi* pa onaj tko je doveo agrokor u takvu situaciju je valjda odgovoran što mi obični građani imamo sa propasti agrokora sada će ovaj pametnjaković na račun građana sanirati loše poslovanje agrokora ,a gdjee su oni vrhunski menađeri iz agrokora

Avatar Vuglec
Vuglec
09:36 10.04.2017.

Dajte objavite prave vlasnike Agrokora da ljudi znaju istinu koga i što spašavate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije