Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U OKUČANIMA

Plenković: Bitno je da smo danas ipak svi tu, za razliku od lani

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/17
01.05.2021.
u 10:48

I u budućnosti ćemo učiniti sve za dignitet Domovinskog rata, poručio je predsjednik Vlade

Premijer Andrej Plenković s Vladinim izaslanstvom u 10:30 položio je vijenac i zapalio svijeću u Okučanima povodom 26. obljetnice VRO Bljesak.

- Došli smo još jednom odati počast našim herojima. Ovdje je 51 kocka vedrine u spomen onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu. Želim zahvaliti svima njima, suborcima, obiteljima poginulih branitelja, ranjenima u ovoj akciji, ali i ministru Tomi Medvedu koji je potaknuo da se ovdje napravi ovakav spomenik. Naša je Vlada donijela jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima, odlučili smo popuniti određene praznine, ispraviti određene stvari koje nisu bile dobre. To činimo jer smatramo da je Domovinski rat temelj države Hrvatske. I u budućnosti ćemo učiniti sve za dignitet Domovinskog rata. Zahvaljujem svima koji su dali najviše za hrvatsku slobodu - kazao je Plenković, koji se također nije htio osvrtati na polemiku s predsjednikom Zoranom Milanovićem koja je trajala proteklih dana. 

- Bitno je da smo danas ipak svi tu, za razliku od lani - poručio je kratko Plenković.

VIDEO Izjava premijera Plenkovića

Prije premijera Plenkovića vijence su položili predsjendik RH Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- U ime Hrvatskog sabora, s velikim ponosom došao sam ovdje iskazati poštovanje hrvatskim herojima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata, operaciju Bljesak, kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj akciji Oluja. Iskazujem poštovanje prema svima koji su sudjelovali, ali posebna zahvalnost onima koji su dali život - kazao je Jandroković.

"Bljeskom" su u manje od 32 sata Hrvatske snage s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodile zapadnu Slavoniju odnosno oko 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija koji je četiri godine bio okupiran. Uspostavljen je i nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac te željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji. U operaciji su poginula 42 hrvatska branitelja, a 162 bila su ranjena.

VIDEO Izjava Gordana Jandrokovića


 

Komentara 10

ST
stefj
11:45 01.05.2021.

Nisam vidio niti jednog predstavnika manjina ili drugih vjerskih zajednica... Toliko o tome, Hrvatska im je dobra samo kada treba dati novce...

PO
polifonije
13:12 01.05.2021.

Svakom normalnom Hrvatu koji želi dobro sebi, svojoj obitelji i domovini je drago što je tu i što imamo Plenkovića koji odgovorno vodi državu u svim ovim nedaćama, tragedija bi bila da na njegovom mjestu neki slučajni, klaun, grba ilili neko slično smetalo.

Avatar southman
southman
11:48 01.05.2021.

Tako je premineru.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije