Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI MAIL IZ SVIBNJA

Plenković: 'Bio sam iznenađen što je Tomaševićeva supruga meni pisala, ne poznajem je'

Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
04.10.2017.
u 10:34

Kazao je kako je Tomaševićeva supruga već 30. svibnja uputila prvu poruku.

Na konferenciji Večernjeg lista premijer Andrej Plenković komentirao je aktualni slučaj požeško-slavonskog HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića koji je nanio ozljede svojoj ženi. Informaciju kako je Tomaševićeva žena pisala Plenkoviću putem elektroničke pošte nije zanijekao, ali je naglasio kako su se te poruke izgubile u ''šumi anonimnih pisama''.

Kazao je kako je Tomaševićeva supruga već 30. svibnja uputila prvu poruku, ali je u ''šumi tih mejlova očito bio od mlađih suradnika u stranci nedovoljno percipiran kao relevantan''.

– Nažalost to nije bilo preneseno mojoj pozornosti, da jest, siguran sam da bi se s tom temom pozabavili i ranije. Žao mi je – rekao je Plenković i dodao kako je bio iznenađen što je upravo njemu pisala s obzirom na to da gospođu ne poznaje. 

Kad se navodi o obiteljskom nasilju potvrde točnim, poduzet će daljnje korake.

'Bio sam vrlo jasan'

Premijer Plenković komentirao je i navode bivšeg Mostova ministra Vlahe Orepića kako u predizborno vrijeme nije smjelo biti uhićenja, misleći pritom na uhićenje Ivice Todorića. 

OVDJE POGLEDAJTE KONFERENCIJU: HRVATSKA KAKVU TREBAMO:

 

– Bio sam vrlo jasan i otvoren na sjednici Vlade i kao političar i kao pravnik i netko tko dobro razumije što je zadaća koje institucije u Hrvatskoj. Vrlo jasno i čvrsto odvajam politiku stranke, izvršnu vlast, djelovanje DORH-a i djelovanje hrvatskog pravosuđa. I zato očekujem da istu percepciju uloge policije imaju i oni koji su obnašali funkciju ministra unutarnjih poslova, a koji su u momentu kad su ostali bez svoje dužnosti pozivali narod na ulice. E, tu ja vidim da nema jednakog stupnja zrelosti u percepciji zadaća različitih grana vlasti u Hrvatskoj, a osobito o potpunoj neovisnosti rada policijskih djelatnika – odgovorio je Plenković. 

'Vučić će pričekati još neko vrijeme'

Komentirao je otkazivanje dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku.

– Predsjednik Vučić treba doći na poziv predsjednice Republike. Uvijek su takvi posjeti, osobito kada je riječ o odnosima Hrvatske i Srbije osjetljivi – kazao je i dodao:

– Čini mi se da nakon ovih zadnjih izjava koje smo čuli od članova Vlade Republike Srbije i komentara, taj trenutak treba pričekati još neko vrijeme. 

Andrej Plenković
1/90

 

 

Komentara 64

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
10:47 04.10.2017.

Smiješno kad Podoficir govori o hapšenjima koja se nisu dogodila. On koji je spriječio da se rasvjetli najveći zločin njegovog prethodnika: slučaj svastika na Poljudu.

Avatar southman
southman
11:57 04.10.2017.

A šta ona ima pisati predsjedniku vlade za njihove obiteljske odnose. Ako postoji nasilje u obitelji, lijepo ga prijavi policiji kao što je sada napravila i sve ide svojim tijekom. Čovjek dobio kaznenu prijavu, HDZ će ga izbaciti iz stranke, a županijski odbor koji on kontrolira je raspušten a novi će obaviti svoj dio posla kako i priliči ovakvim spodobama..

Avatar mlijeko
mlijeko
13:38 04.10.2017.

Toliko ju je"mlatio" da nikada nije izostala sa posla i pokazala modrice, a i pristala je na rastavu kada joj je prepisao pola kuće i napravio dva odvojena stana u kući. Neka ista odgovori što je radila u stanu dotičnoga u 22 sata kada žive odvojeno ?! Neće nikada odgovoriti jer mlaćenja nije ni bilo. Da ju je isti ošamario i jednom danas bi ležala u bolnici . Ali "šamari" nisu slučajni. Iza svega je politička pozadina jer županijski HDZ nakon ostavke Lucića nije htio postaviti za predsjednika stranke nekoga koga hoće Zagreb....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije