Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DANA POBJEDE

Plenković: Bilo bi dobro i korisno da Milošević dođe u Knin na Oluju

Zagreb: Izjava Andreja Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.07.2020.
u 20:17

Upitan dolazi li u Knin i potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, rekao je da bi to, što se njega tiče, bilo jako dobro i korisno.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da očekuje sadržajnu saborsku raspravu o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba te dodao da je Vlada spremna prihvatiti i kvalitetne oporbene amandmane.

"Ovaj zakon je primjer otvorenosti vlade i parlamentarne većine prema kvalitetnim sugestijama oporbe", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, a uoči sutrašnje rasprave u Saboru o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba.

Upitan je li moguće da se ovaj put prihvate i neki oporbeni amandmani, odgovorio je: "Ako budu kvalitetni i sadržajno korisni, dapače".

Nakon rasprave o prijedlogu zakona o obnovi Zagreba, slijedi rasprava o europskim temama i rezime šestomjesečnog predsjedanja Europskim vijećem, a premijer je najavio i nekoliko važnih zakona u Saboru u četvrtak.

"Na taj ćemo način uoči 25. obljetnice 'Oluje' zaključiti političke aktivnosti uoči ljetne stanke", rekao je.

Upitan za organizaciju proslave 'Oluje' u Kninu, rekao je da je Vlada nadležna za organizaciju svih obilježavanja te da su koordinirano angažirani njegov ured, uredi predsjednika Republike i Sabora.

"Ovogodišnje obilježavanje bit će nešto drugačije zbog epidemioloških razloga, ali bit će dostojanstveno i kako treba", istaknuo je.

Upitan dolazi li u Knin i potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, rekao je da bi to, što se njega tiče, bilo jako dobro i korisno.

Rekao je i kako se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade obilježe srpska stradanja, a o mogućnosti odlaska u Grubore javnost će biti obaviještena do kraja tjedna.

"Ova godina jako je bitna za pogled naprijed i jasno određivanje prema prošlosti. Mislim da ćemo naći rješenja i zajedno s našim partnerima poslati prave poruke", rekao je Plenković.

Komentara 114

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:50 28.07.2020.

Koji će nam hurac milošević ili pupavac u Kninu. Kome trebaju

ST
stefj
21:01 27.07.2020.

Aha, prije je bilo dobro ako bi Pupovac došao u Knin, a sada je to već Milošević. Pupovac će, to se već zna, u Beograd do svog mentora Vučića... A kako će to na kraju izgledati? I Pupovac i Milošević će do Vučića, a nama će mediji prezentirati kako su Srbi zastupljeni kroz branitelje Srpske nacionalnosti koji prisustvuju svečanosti...

Avatar jambo
jambo
08:49 28.07.2020.

Potjerati Skeju i drugove, nemaju nista s Olujom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije