Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRANDO MRSIĆ

'Plenković bi mogao predsjedati EU sa zemljom u općem štrajku'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
24.10.2019.
u 13:42

Nužno je, nastavlja Mrsić, uvesti reda u politiku plaća, ali nije točna teza premijera da to mogu napraviti samo strani konzultanti, prigovorio je.

Premijer ne smije ignorirati socijalni dijalog, neka sjedne za stol sa sindikatima i dogovori se jer Hrvatskoj ne treba generalni štrajk, ustvrdio je danas predsjednik Demokrata Mirando Mrsić. Izbjegavajući socijalni dijalog sa sindikatom, posebice sada s prosvjetarima koji su u štrajku, premijer Andrej Plenković šalje im poruku da nisu važni.

– Ovaj štrajk radi ozbiljan pritisak na Vladu, koliko god ga ignorirali, on je potencijalna iskra za ono što slijedi i u ostalim javnim službama. Plenković bi mogao predsjedati Europskom unijom sa zemljom u općem štrajku. Da su se slučajno pobunili stranački uhljebi, Plenković bi vrlo brzo riješio ovaj problem – drži Mrsić.

Nužno je, nastavlja, uvesti reda u politiku plaća, ali nije točna teza premijera da to mogu napraviti samo strani konzultanti, prigovorio je.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Osobno sam na primopredaji vlasti uručio HDZ-ovoj ministrici gotovi Zakon o plaćama koji mi, nažalost, nismo stigli usvojiti. Nismo trebali strance da nam napišu taj zakon, a Plenković poput Karamarka misli da se zakoni programi trebaju pisati izvan zemlje. No ne, ne trebaju nam stranci, nego hrabrost zamjeriti se državnim i javnim službama – dodaje Mrsić.

Građani trebaju znati, tvrdi, da Plenković ima novca za strane konzultante, ali nema za prosvjetare. Njegova stranačka kolegica Marina Kasunić Peris dodaje kako prvo treba donijeti Zakon o plaćama koji bi uredio načelo jednakosti plaća, postavio standardna mjerila za klasifikaciju poslova, utvrdila bi se osnovica za sve poslove, uredilo bi se i načelo nagrađivanja, nabraja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Zatim treba pristupiti pregovorima sa sindikatima o novim kolektivnim ugovorima, a u međuvremenu pristupiti korekciji koeficijenata, ali ne parcijalnoj kakvu sad najavljuju – objasnila je Kasunić Peris. Najavili su da će zakon koji je Mrsić pisao kao ministar uputiti u saborsku proceduru, a pozvao je i premijera da ga izvadi iz ladice, ako treba popravi, i pusti u proceduru.

Komentara 21

PR
prajdali100
13:57 24.10.2019.

U Hrvatskoj,nažalost,ima puno onih koji bi voljeli da vlada totalna anarhija,kaos,da se ne zna tko pije tko plaća....Mučno je gledati i slušati ovog Mrsića.Njegove rabote i rabote njegove supruge su općenpoznate.Umjesto da je u mišijoj rupi on se još postavlja kao neka moralna vertikala.Da ti se život zgadi.

VB
vbn1
15:15 24.10.2019.

Miralem je u svome mandatu pokazao što može... bolje mu je neka se sakrije u mišju rupu

DH
dalibor.hren
14:17 24.10.2019.

Ispravak netočnog navoda: Nije Mirando, već Miralem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije