Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori u HDZ-u

Plenković: Banožić ima moje povjerenje

Zagreb: Ministar obrane Mario Banožić odgovorio na optužbe predsjednika Milanovića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
22.11.2020.
u 18:00

Uzvraćajući da se Dabro služi manipulacijama i lažima, Banožić je ustvrdio da Dabro kao dožupan nije apsolutno ništa napravio za općine i gradove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministar se istodobno pozvao i na podršku premijera Andreja Plenkovića

Ususret lokalnim izborima u proljeće iduće godine, u HDZ-u su danas nastavljeni unutarstranački izbori na kojima su se, opet prema načelu “jedan član – jedan glas”, birala nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija, kao i novo čelništvo zagrebačkog HDZ-a. Na 576 biračkih mjesta glasanju je moglo pristupiti nešto malo više od 209 tisuća članova stranke s pravom glasa. Ono što je i uoči tog izjašnjavanja obilježilo izbore u HDZ-u jest činjenica da se u mnogim slučajevima izbor za čelnike stranačkih organizacija sveo na samo jednog kandidata. Tako je HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mislav Herman bio jedini kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije stranke.

A sam Herman danas je kazao da je spreman biti i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ako tako odluče unutarstranačka tijela. No, baš zbog mogućnosti izbora između dvojice kandidata, s posebnim se zanimanjem iščekuju rezultati glasanja za predsjednika županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, gdje je tamošnje članstvo moglo birati između ministra obrane Marija Banožića i zamjenika župana Josipa Dabre koji su proteklih dana izmjenjivali žestoke međusobne optužbe.

– HDZ-u Vukovarske-srijemske županije treba predsjednik koji živi i spava u županiji, a ne u Zagrebu. Ne treba nam predsjednik koji će biti samo glasnik vijesti iz Zagreba. Banožića smatram vojnikom starih struktura HDZ-a, i to prije svega Tomislava Čuljka – kazao je jučer za naš list Dabro. Uzvraćajući da se Dabro služi manipulacijama i lažima, Banožić je ustvrdio da Dabro kao dožupan nije apsolutno ništa napravio za općine i gradove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministar se istodobno pozvao i na podršku premijera Andreja Plenkovića.

A premijer je danas, upitan ima li Banožić njegovu potporu, uzvratio: “On ima moje povjerenje. Siguran sam da sa svojim iskustvom ima sve kvalifikacije za dužnost za koju se kandidira.” Plenković se pritom osvrnuo i na činjenicu da se članstvo HDZ-a u većini slučajeva moglo izjašnjavati o samo jednom kandidatu. A tako je bilo i u općini Nerežišća, gdje je jedini kandidat bio bivši ministar uprave i Uskokov okrivljenik Lovro Kuščević.

– Svatko tko je želio, mogao se kandidirati. A Kuščević je bio jedini kandidat na poticaj tamošnjeg članstva. Nije on ni za što još kriv i imao je sva prava kandidirati se. Očito ima podršku u Nerežišćima – rekao je Plenković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije