Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVE NA GRANICI

Plenković: Apelirao sam da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim

Andrej Plenković
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
14.04.2017.
u 19:09

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima"

Premijer Andrej Plenković poslijepodne je u Makarskoj komentirao prometne gužve na granicama, istaknuvši da je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje. 

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Plenković je istaknuo da se nakon toga mora sa svim drugim partnerima naći "dugotrajno rješenje koje će nas dovesti u položaj da se spremamo za 'Schengen'". 

"Naći ćemo i institucionalne i pravne metode da spriječimo ovakve situacije u budućnosti, a istodobno smo spremni dati svoj doprinos u sprječavanju terorizma i kvalitetnoj kontroli naših granica prema zemljama koje nisu još uvijek u EU", rekao je.

Upitan za makarski Dom zdravlja, rekao je da je upoznat s tim problemom "čuvenog laboratorija" te da će to pitanje biti riješeno u sljedećih nekoliko tjedana.

"Mislim da će se pronaći i odgovarajući pravni modus i ono što je najvažnije - kvalificirana osoba koja će voditi taj posao, što je inače bio i najveći problem tog laboratorija. Funkcioniranje laboratorija će se vratiti na raniji sustav i svi će moći dobiti tu vrstu zdravstvene usluge na vrijeme i u Makarskoj", poručio je Plenković.

Plenković se poslijepodne u Makarskoj sastao s čelnicima HDZ-a i dao podršku Juri Brkanu, HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika. Upoznao se i s ključnim projektima bitnim za razvoj Makarske u obrazovanju, turizmu,  sportu, kulturi, zapošljavanju i gospodarstvu te istaknuo da je njegova stranka za predstojeće izbore pripremila kvalitetan program u Makarskoj.

>> Prestanite dijeliti lažnu sliku s hrvatske granice, to je fotografija iz Kine!

>> Na ulaz u Hrvatsku čekalo se i pet sati: Ogorčeni putnici izlaze iz autobusa i pješke prelaze granicu

Komentara 14

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:07 14.04.2017.

Apeliro je, to je hrabrost i odlučnost jednog premijera, a nakon ovog apeliranja priupitajte hrvatske ugostitelje i turističke radnike a napose narod šta misli o vama, na kojoj planeti vi živite čovječe božji.

VJ
Vl jedi govna
21:29 14.04.2017.

Apeliram i ja jasno, pokupi prnje

HR
Hrvat000
10:37 15.04.2017.

Sav sam se najezio od ove prijetnje !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije