Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onečišćenje rijeke

Plavi psi lutaju ulicama, stanovništvo ostalo u nevjerici

plavi psi
Arati Chauhan/Facebook
22.08.2017.
u 13:09

Pojavile su se i snimke na kojima se vide životinje sa svijetloplavim krznom koje lutaju ulicama

Vlasti u Mumbaiju ugasile su jednu tvornicu nakon što je optužena za ispuštanje industrijskog otpada i boja u lokalnu rijeku Kasadi, što je rezultiralo time da se 11 pasa obojilo u plavu boju. Naime, psi se često kupaju upravo u toj rijeci.

Jedna takva skupina pasa primijećena je 11. kolovoza. Lokalno stanovništvo posumnjalo je u tvrtku i žalilo se Odboru za kontrolu onečišćenja. Pojavile su se i snimke na kojima se vide životinje sa svijetloplavim krznom koje lutaju ulicama.

"Bilo je šokantno vidjeti kako je bijelo krzno postalo potpuno plavo", izjavila je Arati Chauhan, šefica Udruge za zaštitu životinja. "Uočili smo pet takvih pasa i zatražili od Odbora za kontrolu zagađenja vode da nešto učini". Chauhan je na Facebook stranici grupe objavila slike plavih pasa, rekavši da su zagađivači iz Taloje, industrijskog područja utjecali na vodeni svijet, na ljude, ali i na životinje.

 

 

Nakon istrage Odbor je odlučio zatvoriti tvornicu. Utvrđeno je da je plava boja na psima povezana s otpadom i bojom iz postrojenja. Agencija za zaštitu životinja uspjela je uhvatiti jednog psa i oprati dio plave boje, a na psima nisu pronađene neke druge ozljede, javlja Guardian.

Inače, rijeka Kasadi teče kroz područje na kojem se nalazi na stotine tvornica, od kemijskih i farmaceutskih do inženjerskih i prehrambenih.

Komentara 2

ME
Menjik
16:11 22.08.2017.

Indija. Ne treba drugih objasnjenja.

WW
wwwcro
17:46 22.08.2017.

Izgleda da se netko igrao sa kemikalijom iz TOI TOI wc-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije