Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Centar gradnja

Plavetić: Zemljište je moje! Mafija mi je uzela 5000 kvadrata

'24.05.2011.,Karlovac- Ivan Plavetic odrzao pressicu na kojoj je objavio kako mu je Grad ukrao zemljiste te na njemu napravio parkiraliste. Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grgurić'
25.05.2011.
u 14:50

- Predsjednik Općinskog suda Tomislav Maras kao vlasnika moje zemlje uknjižio je Grad, optužuje Plavetić

- Predsjednik Općinskog suda u Karlovcu Tomislav Maras oduzeo mi je 5000 četvornih metara zemljišta upisavši Grad kao vlasnika. Mafija mi na perfidan način uzima zemlju, kao što to čini djelatnik Grada Željko Pakšec, tvrdi karlovački obrtnik Ivan Plavetić.

Jelić odbio nagodbu

Tvrdi da je stvarni vlasnik zemljišta u Grabriku, koje je 2008. godine Grad prodao tek osnovanoj tvrtki Centar gradnja za 8,817.800 kuna. Nastavak je to trogodišnje sapunice zbog posla koji je trebao ili i dalje treba uroditi podizanjem stambeno-poslovnog kompleksa u Grabriku, koji bi uključivao i dugo priželjkivane kinodvorane. Zbog tog je posla proteklog tjedna inicijativa STOP KORUPCIJI podnijela kaznenu prijavu protiv osnivača Centar gradnje Vladimira Severa i gradonačelnika Damira Jelića zbog korupcije i organiziranog kriminala, sumnjajući da je novac od kupnje Centar gradnje nedugo nakon kupnje zemljišta sjeo i na račune gradskih čelnika. Plavetića pak zanima jedino zemlja koju je komunistička vlast oduzela njegovoj obitelji. A prilikom prodaje zemljišta prije tri godine, tvrdi Pavletić, broj čestice čiji je vlasnik uvršten je u zbirnu česticu ne bi li se prikrilo da Grad prodaje tuđe zemljište.

– Danas se radi isto kao i za jugokomunističke vladavine. Upozorio sam ih da planiraju prodati zemljište koje je moje – kaže Plavetić, koji se predstavio i kao branitelj, nekadašnji gradski vijećnik i trenutačni član HDZ-a. Kaže da je sudac Općinskog suda u Karlovcu Predrag Gajšak donio odluku da se parcela tereti zbog duga.

– Međutim, Županijski sud u Karlovcu poništio je Gajšakovu odluku 30. listopada 2008. Tu su povezani Maras, predsjednik Županijskog suda Ivan Perković i Željko Pakšec – kaže Pavletić.

Nastavlja da je ponudio gradonačelniku nagodbu od 160.000 eura, međutim, da je Jelić to odbio.

Ode i obližnja parcela

Dodaje i to da mu je ranije Grad oduzeo zemlju u Ulici kralja Petra Krešimira, gdje je uređeno parkiralište.

– Nemam povjerenje u karlovačko pravosuđe. Tražit ću izuzeće suda – najavljuje Pavletić.

Komentara 6

OB
-obrisani-
16:56 25.05.2011.

Hej, šta je ovo? Pa isto to je napravio Čehok i njegova rodbinska veza na sudu sa 10.000 m2 zemljišta u Ribnjaku u Varaždinu, koju je moj otac kupio 1936.g. Isti scenarij. Gdje jesad DORH i USKOK ?

KT
Kemo Terapija
17:51 25.05.2011.

A niš čudno. I novinar ga je najprije pet puta nazvao Plavetić a onda dva puta Pavletić.

QW
qwer
11:19 26.05.2011.

šta se uopće buni ovaj vlasnik zemlje njemu to ionako ne treba i nezna šta će sa zemljom ovi momci će to nabrzinu unovčit jer im treba novac budaletina se bezveze buni a momci nemaju novca za piće i koji je vama k.......... kakav dorh morh sup mup i ine tričarije koji su uopće to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije