Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA Suradnik Generali osiguranja uzeo novac, a police niotkuda

Platila osiguranje i čeka ga godinu dana

Tamara  Grubač,  prevarena Zagrepčanka
Foto: Hassan Haidar Diab
21.11.2007.
u 17:52

Ako želite uzeti policu životnog osiguranja kod osiguravajuće tvrtke Generali, pripazite da ne budete prevarani – upozorava 41-godišnja Zagrepčanka Tamara Grubač, nazivajući poteze te osiguravajuće kuće perfidnom i sofisticiranom pljačkom.

Bolesna majka
Svoje ogorčenje Tamara temelji na iznosu od pet tisuća kuna, koliko je prije nešto više od godinu dana na ruke isplatila njihovu vanjskom suradniku za policu životnog osiguranja. On taj novac nikada nije proslijedio do Generalijeve blagajne. Svi njezini napori da dođe do police ili do novca završavali su tragikomičnim razgovorima s ključnim ljudima Generalija, koji su joj naposljetku priznali da nije jedina žrtva “domišljatog” djelatnika, ali i da se to njih ne tiče jer da je riječ o “bivšem” djelatniku.

– Kredit su mi uvjetovali životnim osiguranjem i preporučili Bernarda Kosovca, vanjskog suradnika Generali osiguranja. Kosovcu sam isplatila pet tisuća kuna na ruke za svoju policu, a on mi je objasnio da će mi polica stići za mjesec dana i da je to uobičajena procedura.

Mjesec dana odavno je prošlo pa sam ga nazvala i tražila objašnjenje. Izmotavao se problemima unutar tvrtke, a nakon što sam  zaprijetila da ću od njegovih šefova  doznati o kakvim je to problemima riječ, priznao je da je novac zadržao za sebe. Pričao je o teško bolesnoj majci i očajnoj situaciji u  obitelji te me molio za malo strpljenja – kaže Tamara. Strpljiva je, kaže, bila nekoliko mjeseci.

Za to vrijeme Kosovac joj je zagušio mobitel plačljivim porukama i obećanjima o povratu novca. Tamara se tada ipak obraća mjerodavnima u Generaliju. – Član uprave g. Urek obećava mi da će se sve riješiti na obostrano zadovoljstvo, ali nakon toga mi se više ne javlja.

Nude novu policu
Kad sam ga konačno  dobila, iznervirano mi je rekao da nisam jedina prevarena, ali i da to nije važno jer je on njihov bivši djelatnik. Tamara se, kako kaže, tada odlučuje na onaj posljednji potez. Obavještava policiju, a oni pak Državno odvjetništvo.

– Tada mi iz Generali osiguranja pismeno nude onu istu policu životnog osiguranja zbog koje sam i prevarena i zbog koje sam ih godinu dana obilazila. Ne pada mi na pamet ponovno surađivati s njima. Nakon svega proživljenog ipak očekujem da će mi ta “cijenjena”  kuća vratiti novac!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije