Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆA SKIJALIŠTA U PANDEMIJI

Platak dobio novo sanjkalište, do ljeta i gradnja nove žičare

Skijalište Platak postala omiljena destinacija zaljubljenika u skijanje i sanjkanje
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
24.01.2021.
u 12:19

Na Platku, gdje od srijede zbog kiše nema skijanja, prvih nekoliko dana bilo je više od tisuću skijaša, pa su ograničili prodaju ski-karata na 600

Kako se i očekivalo, kada od skijanja u inozemstvu nema ništa, dobra su i manje dobra domaća skijališta. Nemaju kilometarske staze, nisu opremljena po najvišim ski-standardima kao što je to slučaj u razvikanim europskim skijalištima, ali ove koronazime itekako su poslužila.

Na poznatom riječkom skijalištu Platku, gdje od lani imaju 23 milijuna kuna vrijedan sustav s 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve, već su prvih dana morali ograničiti prodaju karata, a slično je i na drugim skijalištima. Poklopilo se više faktora, osim što su inozemna skijališta nedostupna, snijeg je pao u vrijeme školskih praznika, što je faktor koji najviše pokreće domaće skijaše i kad nema pandemije.

– Kod nas je skijanje počelo 2. siječnja, kad su otvorene pokretne trake, a 5. siječnja proradila je i žičara. U tom smo trenutku bili prvo otvoreno skijalište u ovom dijelu Europe. Inače, prema nama gravitiraju skijaši u krugu od 200 kilometara, ali sada dolaze odasvud, iz Našica, Osijeka i Varaždina pa sve do Dubrovnika. Prvih nekoliko dana imali smo veliki pritisak, prvi dan prodali smo 1100 karata, što znači da je na Platku bilo oko 3500 ljudi. Nakon toga smo ograničili dnevnu prodaju karata na 600 i skijalo se do kiša u srijedu, ali sutra bi opet trebalo okrenuti na snijeg – kaže Alen Udović, direktor Goranskog sportskog centra Platak koji je ove zime dobio novo, uređeno sanjkalište od 250 metara uz samu pokretnu stazu, a do ljeta bi trebala početi i gradnja nove žičare.

Sanjkalište kroz šumu je, kažu na Platku, pun pogodak, a mnogi zimske radosti traže i na Sljemenu. Potražnja za kartama je također velika, neki su se proteklih dana vratili razočarani što nisu upali u dnevnu kvotu od tisuću ski-karata. Sljemensko je skijalište, inače, otvoreno 19. siječnja, radi svaki dan od devet do 16 sati, a prvih dan-dva je već do deset sati znalo planuti po 700 ski-karata. “Sreo sam se i s ekipom s kojom sam lani bio u Francuskoj”, podijelio je jedan Zagrepčanin na Faceu, za potvrdu da su se mnogi ove zime odrekli inozemstva, ali ne i skijanja.

VIDEO Krunoslav Capak: "Morat ćemo obustaviti nova cijepljenja, 30 posto su nam smanjili isporuku."

Komentara 2

Avatar drug Joža
drug Joža
18:43 24.01.2021.

Da je u nadležnosti Bandića, čekali bi vi još 15 godina...

ZN
znam
13:06 24.01.2021.

Obratite se Milanu, on je strucnjak za zicare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije