Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Planovi za novu mobilizaciju birača

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL; Slavko Midžor/PIXSELL
23.12.2019.
u 22:04

Zoran Milanović kao prvi u prvom krugu ima psihološku prednost, prema anketama ima trend rasta, ali za pobjedu mu ipak treba još novih glasova

Drugi krug predsjedničkih izbora novo je poluvrijeme. Karte se opet miješaju, a stožeri biraju taktiku za 5. siječnja. Zoran Milanović kao prvi u prvom krugu ima psihološku prednost, prema anketama ima trend rasta, ali za pobjedu mu ipak treba još novih glasova i ključno je pitanje gdje ih može dobiti.

Izvori bliski Milanoviću kažu da njihov kandidat treba još barem 200 tisuća glasova i da ih treba tražiti najprije na ljevici i centru, i to među onima koji su u prvom krugu otišli tzv. “malim” kandidatima s tog spektra poput Dalije Orešković, Dejana Kovača, Katarine Peović i Darija Juričana...

>>Cijelu priču pročitajte božićnom trobroju tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>HDZ: Milanovića treba prikazati kao nasljednika Stipe Mesića

>>Škoro će vjerojatno osnovati vlastitu stranku

>>Mons. Želimir Puljić: One koji žele otići u tuđini čekaju patnja, znoj i suze

>>Želja beskućnika: Mami i bratu htio bih pod bor staviti dar i biti s njima

Ključne riječi

Komentara 27

ŽO
žoržet
10:46 24.12.2019.

kako smo očito daleko od toga da sustav funkcionira transparentno, učinkovito i bez većih distrakcija u korist tobožnjih 'elita' te da svi građani i građanke ove zemlje, neovisno o 'svjetonazorima', žive u miru i toleranciji, u skladu s realnim mogućnostima i standardima dostupnim eu/europi 21. stoljeća, možda bi nam svima nešto značilo da se s drugim krugom promijeni bar sve masovniji 'mentalni ritam nacije' - pa da umjesto nezajažljivih osobnih ambicija, umreženog političkog turbofolka, zahuktalog klerokonzervatizma i muljavog 'suverenizma', gospodarskih 'bespuća', povjesničarskih 'realityja' i prebrojavanja kostiju makar malo 'skrenemo' prema kultiviranijim, ugodnijim i sadržajno bogatijim 'notama'. a kolikogod nam trubili drugačije i kolikogod neki akteri bili 'antipatični', nekarizmatični i bez 'očinske aure', čini mi se da se pozitivni pomaci, bar nakratko, dogode čim hdz-u i pripadajućim izdancima budu voljom (normalnog) naroda izmaknute ključne poluge vlasti: tako je npr. mesić većini ipak vratio smiješak na lice nakon turobne tuđmanove ere i vrlo autokratske vladavine, milanović ublažavao sustavne rane od sanaderovske kleptokracije, a josipović postavljao zdravije temelje mostova i prema 'regionu' i prema nezavisnijem pravosuđu i srodnim institucijama. dočim se kolinda zadržava na sve neukusnijim 'kolačima', 'alternativnim činjenicama', estradnim nastupima i 'čudnim' istupima. pa ak' je i od fikusa, previše je: vrijeme je, brijem, za neki novi, bolji 'time-out'.

RI
rimac444
23:16 23.12.2019.

Ne treba se slučajni brinuti za mobilizaciju birača, jer to uporno čine JRT, Nova, RTL i drugi komunjarski mediji. Ti komunjarski mediji su najveće zlo naše demokracije, to su ostaci sa kadrovima zločinačkog komunizma sa njihovim odgajanim i biranim podmladkom, isprdcima.

DE
derin
02:39 24.12.2019.

Pamet u glavu, ne smijemo se praviti frajeri na desnici radi sitnica, jer će već prije proljeća Mustač i Perković šetati na slobodi, a ratne zrakoplove možemo zaboraviti, a zavaditi će nas sa svima van i doma duboko podijeliti i da Tita vraća na Pantovčak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije