Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvečevo

Plaće za ožujak sjele svim radnicima, prekinut štrajk

Zvečevo
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
16.05.2017.
u 14:33

Nije dugo potrajao štrajk radnika Zvečeva zbog neisplata plaća jednom dijelu zaposlenika

Nije dugo potrajao štrajk radnika Zvečeva zbog neisplata plaća jednom dijelu zaposlenika. U javnost je još u ponedjeljak popodne pristigla informacija kako su na žiro račun požeške tvrtke uplaćena financijska sredstva koja se usmjeravaju onim radnicima kojima još nisu isplaćene plaće.  

Međutim, radnici ih i dalje nisu vidjeli na svojim računima. Unatoč pojašnjenjima kako se radi o tehničkim razlozima, štrajk je ipak nastavljen i danas. Kako neslužbeno doznajemo, plaće za ožujak danas (utorak) poslijepodne ipak su sjele na račune preostalih radnika, pa je sindikat Zvečeva donio odluku o prekidu.

Time je okončan štrajk 282 radnika ove konditorske tvrtke koji su se na to odlučili u ponedjeljak u znak solidarnosti s kolegama, jer njih sedamdesetak nije dobilo plaće. Radnici Zvečeva već duže vrijeme strahuju za svoja radna mjesta, jer se s isplatom plaća stalno kasni, što po mišljenju većine ne vodi ka dobru. 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:24 16.05.2017.

Navedeno je "kako su na žiro račun požeške tvrtke uplaćena financijska sredstva" kao da se uplaćuju sama od sebe. Zanima li možda slučajno nekog otkud se stvorila odjednom lova? Ovo je ipak tvrtka izlistana na burzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije