Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA RUJAN

Plaće radnicima 'Đure Đakovića' stižu sljedeći tjedan

Danijel Marušić
Foto: Vedran Balen
1/12
02.11.2019.
u 09:48

Treći korak, ističe župan Marušić, je stavljanje tvrtke na realnu osnovu i konkurentsko poslovanje.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić održao je u Slavonskom Brodu tiskovnu konferenciju na kojoj je izvijestio da će plaće radnicima Đure Đakovića za rujan biti isplaćene sljedeći tjedan.

-S obzirom na blokadu računa Đure Đakovića, nađen je način na koji će se isplatiti plaće radnicima. Na dnevnoj se razini obavljaju sastanci s kojima se predviđa da bi jedna od banaka mogli ući i dati potporu i pratiti ugovorenu proizvodnju Đure Đakovića- kazao je Marušić.

- Potpisane su određene odluke u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Dio će jamstava koje je tvrtka imala za obavljanje radova u HEP-u da će biti otpušteno kroz 7 milijuna kuna, što će biti izvor financiranja plaća. S obzirom na to da je blokiran račun, radnici bi trebali potpisati Zahtjev za nadopunu sredstava- ističe župan Marušić.

Dodaje kako je to samo jedan od koraka i privremeno rješenje te dalje slijedi nalaženje banke koja će pratiti, kaže, samu ugovorenu proizvodnju. Treći korak, ističe, je stavljanje tvrtke na realnu osnovu i konkurentsko poslovanje. 

VIDEO Župan Marušić o isplati plaća radnicima

 

Ključne riječi

Komentara 8

GM
gmižić
10:46 02.11.2019.

Hdz je od početka devedesetih sistematski devastirao domaću industriju .... tadašnji brodski župan Meter je u svojem politickom programu pod parolom "uništimo socijalističke mastodonte !" započeo Đurinu agoniju....a sada glume nekakve spasitelje na kratki rok....

BS
@bserver
10:19 02.11.2019.

Mafija opet jaši

IG
Igi125
11:41 02.11.2019.

Nakon tisucljetnog sna o tome da budemo svoji na svome na samrti je i nekad veliki Đuro. Ja nekad u sali volim reci da je neprijatelj umjesto agresije trebao pricekati da nasi politicari i pametni gospodarstvenici sve uniste pa da bez oruzija koristeci kapital sve pokupuju i tako preuzmu vlasnistvo nad drzavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije