Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti vikendaš

Plaćamo punu cijenu iako smo u vikendici dva mjeseca godišnje

'21.05.2010., Zagreb - Ivan Miler vlasnik vikendice na Viru buni se na racune za odvoz smeca koji su duplo veci nego prosle godine.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
26.05.2010.
u 19:25

Virska komunalna tvrtka Čisti otok cijene odvoza smeća povećala je 32 posto, a u cijene su prvi put uračunali i spremnike.

Čak 32-postotno povećanje cijene odvoza smeća u općini Vir ogorčilo je Zagrepčanina Ivana Milera, čija obitelj na tom otoku ima vikendicu. Kazao nam je da je zadnjih godina odvoz smeća plaćao 550 kuna u 12 mjesečnih rata iako na Viru borave samo dva mjeseca godišnje.

Nisu zadužili spremnik

– Virska komunalna tvrtka Čisti otok poslala nam je najveće moguće račune i to bez ikakva rješenja i obrazloženja, tj. na temelju čega je obračunavaju, je li to prema površini vikendice ili volumenu kante. Pritom su nam prvi put zaračunali i spremnik za otpad, koji moja obitelj nije ni zadužila! – istaknuo je Miler, koji bi želio znati zbog čega se vlasnicima vikendica na Viru odvoz smeća ne naplaćuje prema drukčijem obračunskom modelu nego stanovnicima otoka, kao što se to, tvrdi, radi u drugim gradovima. Da stalnim stanovnicima i vlasnicima vikendica na području grada Zadra odvoz smeća naplaćuju prema različitim modelima, potvrdio nam je direktor Čistoće Tomislav Ćurko, koji je kazao da takvim korisnicima tijekom devet mjeseci naplaćuju fiksni dio od 60 posto cijene. Preostala tri mjeseca, ističe Ćurko, naplaćuju im punu cijenu posude za smeće.

Razlozi poskupljenja

No, da drugdje razlikuju fiksni i promjenjivi dio cijene odvoza smeća, iznenadilo je odgovorne osobe u tvrtki Čisti otok, koji su kazali kako nemaju informaciju da druge komunalne tvrtke naplaćuju odvoz smeća različito od mjeseca do mjeseca. – Cijenu odvoza smeća povećali smo jer je porasla cijena goriva, a ulagali smo i u kamione i spremnike – kažu u virskoj komunalnoj tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Grunf
Grunf
09:07 27.05.2010.

evo poznatog hrvatskog jala i zavisti ako susjed ima veću kuću moja mora biti barem za pola metra veća mica1111 ako ti nisi ništa priskrbila u životu nemora ti biti krivo za ljude koji jesu fala bogu da svi u hrvatskoj imali po dvije vikendice

DU
Deleted user
16:45 27.05.2010.

stvarno strašno,još ak je vikendica nelegalno izgrađena nevidim razlog zašto bi čovjek plaćo

KA
kakodane2
23:26 26.05.2010.

@mica1111 to što si napisao ne stoji i to je cista ljubomora i zavist iz tebe,.. čovjek je vjerojatno čitav život radio i sagradio si kuću za odmor dok se to još i moglo i bilo normalno jer su bilala druga vremena. a ovakav princip naplata paušala postoji samo kod nas i samo je tu \"normalan\" . ja ne vidim ništa sporno u tome za što se ovaj čovjek požalio jer nije jedini , sve se nas pljačka... a to što smo si priuštili vikendice i aute ne znači da moramo plaćati gdje god da se stigne samo zato što smo više radili i privrijedili te uložili u nekom periodu svog života od drugih koji ili nisu imali mogućnosti ili su imali ali su lovu profučkali pa sad isto kukaju,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije