Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotna presuda

Pjevač: Tko je banda i tko je haračio Hrvatskom?

Grubori
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
07.06.2014.
u 14:51

Koordinacija srpskih udruženja obitelji nestalih i ubijenih u bivšoj Jugoslaviji presudu Frani Drlji Boži Krajini u slučaju Grubori smatraju sramotnom

Nepravomoćno prvostupanjsko oslobađanje bivših specijalca Frane Drlje i Bože Krajine optužbi za ubojstvo šestoro srpskih civila u selu Grubori kod Knina, počinjeno 1995. nakon akcije Oluja, izazvalo je reakciju Koordinacije srpskih udruženja obitelji nestalih i ubijenih u bivšoj Jugoslaviji koje presudu ocjenjuje "sramnom", javlja agencija Beta.

- Hrvatsko pravosuđe osnaženo oslobađajućom haaškom presudom hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, donijelo je još jednu u nizu sramnih presuda - rekao je predsjednik ove udruge Dragan Pjevač kojemu se ne sviđa ni obrazloženje presude suca Zdravka Majerovića, prema kojemu je sud utvrdio da je vojska ubila "nevine i stare ljude ispred svojih kuća i da je osramoćena elitna jedinica hrvatske vojske i svedena na niski i prizemni nivo srpskih dobrovoljačkih bandi koje su harale Hrvatskom".

- Tko je banda i tko je haračio, a tko i danas harači najbolje se vidi iz podataka koji govore da je u akciji Oluja ubijeno više od 1 200 srpskih civila i da do sada za ove zločine nitko nije pravomoćno osuđen u Hrvatskoj - pjeva spomenuti Pjevač.

>>Strašan je zločin počinjen, ali dokaza – nema

Komentara 20

RI
Rizlman
15:52 07.06.2014.

Pa ti pjevač sad možeš samo pjevati borbene. Inače, ovom pjevačuza informaciju, njegova brojka od 1200 i sudski utvrđena brojka u Haagu od 44 ponešto su različite. Izgleda da je dosadašnja srpska praksa, da broj svojih žrtava pomnože s dvaa i na sve to dodaju jednu nulu gotova, i da sad množe s brojem tri i tek onda dodaju još jednu nulu.

Avatar guten_tag
guten_tag
16:07 07.06.2014.

evo nekih od srpskih dobrovoljačkih bandi koje su razorile trećinu Hrvatske, ubile više od 15000 Hrvata i počinili štetu od najmanje 450 milijardi kn pljačkom javne i privatne imovine...srpska dobrovoljačka garda koju je organizirao i slao srpski pokret obnove Vuka Draškovića pod vodstvom Dragana Božovića Giške koji je poginuo u pokušaju okupacije Gospića...odredi dušan silni..četnički odredi Vojislava Šešelja...srbi iz bosne i hercegovine koji su ubijali i pljačkali najviše u zapadnoj Slavoniji i Banovini...odredi osumnjičenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića zvanog kapetan Dragan...srpska peta kolona u Hrvatskoj i njihovi odredi...garda psihopate, kriminalca, plaćenog ubjice jugo komunističkog režima i ratnog zločinca Željka Ražnjatovića Arkana.... beli orlovi...teritorijalna obrana Srbije...crnogorski odredi koji su porušili i opljačkali dubrovačko primorje i Konavle...evo što kaže žena Vuka Draškovića: I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali,palili, rušili, silovali. Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide.Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.

DU
Deleted user
15:33 07.06.2014.

Pa druze Pjevacu, pa ti i tvoji sunarodnjaci chetnici ste pet godina palili i haracili po Hrvatskoj....i tko zna kokiko bi jos da vas nije Oluja pomela.....kakva vremena....vise chetniku ne smijes rec da je chetnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije