Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojednostavljenje

Pizza uvrštena na popis jednostavnih jela

Workers prepare a 15-meter pizza for the 2nd edition of the Expo Pizzeria Fair, on the occasion of the Pizza Day, in Sao Paulo, Brazil, on July 10, 2012. After the event, the giant pizza will be donat
Reuters/Pixsell
30.07.2012.
u 15:55

Pojednostavljen je i skraćen upravni postupak izdavanja rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima u kojima se već obavljala ta djelatnost

Izmjenama Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima određenih skupina ugostiteljskih objekata, pizze su uvrštene u popis jednostavnih jela, pa se odsad mogu pripremati i posluživati u većem broju vrsta ugostiteljskih objekata nego do sada. Najvažnija je to promjena u Pravilniku koji je na snagu stupio sredinom srpnja.

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji izvijestio je i o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima je pojednostavljen i skraćen upravni postupak izdavanja rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima u kojima se već obavljala ta djelatnost.

– Kad novi ugostitelj nastavlja obavljati ugostiteljsku djelatnost u istoj vrsti, odnosno kategoriji ugostiteljskog objekta, u upravnom postupku davanja rješenja nije potrebno utvrđivati uvjete koji se odnose na sami objekt, a koji su već utvrđeni u prije izdanom rješenju. Daljnji je uvjet da nije došlo do bitnih promjena vezanih uz ugostiteljski objekt i opremu objekta, o čemu novi ugostitelj prilaže izjavu – ističu u Uredu državne uprave.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije