Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranska pivovara

Pivari: Varaju se ako misle - što je skuvano, skuvano je!

Jadranska pivovara
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.04.2010.
u 20:20

Ivica Blažević razočaran je princem Luitpoldom jer nije iskazao konkretne namjere glede Jadranske pivovare i što vjerojatno namjerava biti distributer za šire područje Mediterana.

Pivovarna Laško odlučila je zaustaviti proizvodnju u Jadranskoj pivovari, koja će samo nastaviti puniti "kaltenberg" pivo sljedeća dva mjeseca za hrvatsko tržište. Nijedan potencijalni kupac nije dao čvrsto očitovanje da će kupiti ili unajmiti Jadransku pivovaru, a jedini razlog zaustavljanja proizvodnje je racionalizacija, izjavio je Neven Buljan, direktor Jadranske pivovare.

Razočarani Luitpoldom

Odluka slovenskog vlasnika izazvala je nezadovoljstvo 65 radnika Jadranske pivovare. Po riječima Ivice Blaževića, regionalnog povjerenika Sindikata PPDIV-a, i Gorana Domljanovića, povjerenika PPDIV-a u pivovari, nema razloga za izradu programa zbrinjavanja tehnološkog viška (po planu vlasnika 50 zaposlenika dobit će otkaz), jer oni neće dopustiti zatvaranje tvornice.

– Možda oni misle, što je skuvano, skuvano je, ali mi imamo drugu priču. Poduzet ćemo sve da spriječimo gašenje Jadranske pivovare. Kuvanje piva u Laškome 30 posto je skuplje nego ovdje, a oni će ga dovoziti cisternama – veli Domljanović.

Ivica Blažević razočaran je princem Luitpoldom, jer nije iskazao konkretne namjere glede Jadranske pivovare i što vjerojatno namjerava biti distributer za šire područje Mediterana.

Dolaze njemački pivari

Na sastanku održanom nedavno u Laškom navodno su predstavljene dvije ponude. Princ Luitpold ponudio je 7,2 milijuna eura, a udruga malih pivara iz njemačke poslala je pismo namjere. Po riječima direktora Buljana, obje su odbijene zbog toga što samo zemljište na kojem je Jadranska pivovara vrijedi 10 milijuna eura. Budući da je grupacija njemačkih pivara najavila za desetak dana dolazak u Split, sindikalisti su odlučili da do 15. travnja neće poduzimati akcije.

Komentara 1

Avatar m_m
m_m
21:20 01.04.2010.

Koliko je meni poznato, mi smo oduvijek kuhali a ne \"kuvali\" (na kraju, za to smo krvcu lili, iliti prolijevali... jel´). Pa čak i ako se velemuderi pisac članka htio \"suptilno\" narugati slovencima fulo je poantu - ni oni nee kažu \"kuvati\". Vuk Karađić je navodono rekao \"piši kako govoriš\" - svaka čast, al mi smo to prevazišli. Kod nas vrijedi: piši kak oš, što nije ničudo kad imademo pešest istovremeno valjanih pravoreijeka, štoćereći pravopisa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije