Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURF-A-THON

Pitbull Faith najbolji je pas surfer 2019.

Pas surfer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.09.2019.
u 06:30

Na kalifornijskoj plaži Del Mar više od 70 pasa pokazalo je koliko su uspješni u jahanju na valovima. Natjecanje “Surf-A-Thon” već 14. put organizirao je Centar za životinje “Helen Woodward” u kojem je ove godine obuku za surfere prošlo 170 štenaca i njihovih vlasnika

Više od 70 pasa okupilo se te sunčane nedjelje na kalifornijskoj plaži Del Mar na obali Tihog ocena na kojoj se održavalo 14. natjecanje u surfanju pasa “Surf-A-Thon”. Najbolji među njima osvojio je titulu Top Surf Dog 2019., a pripala je psu Faith The Surfing Pitbull. Drugo mjesto osvojio je Surf Dog Turbo, a na trećem mjestu bila je Giselle The Surfer Girl.

I dok se u slobodno vrijeme bavi surfanjem, i to vrlo uspješno što je i dokazao, pitbull Faith ima i jedan specijalni zadatak - posebno radno mjesto na kojem se bavi spašavanjem ljudi.

Svaki natjecatelj imao je deset minuta u kojima je trebao pokazati koliko je uspješan u jahanju na valovima. Psi su bili podijeljeni u pet skupina, ovisno o tome koliko su veliki i hoće li svoju umješnost na dasci pokazati i njihovi vlasnici. Osim uspješnosti u surfanju, odnosno duljine zadržavanja na dasci, do pobjedničkog postolja stigli su psi koji su pokazali da upravo oni imaju surferski duh i da ne odustaju tako lako. U svakoj kategoriji nagrađeni su osvajači prvog, drugog i trećeg mjesta. Nakon natjecanja po skupinama pobjednici svake od njih odmjerili su svoje daske i krenuli u osvajanje naslova najboljeg psa surfera.

Foto: Reuters/PIXSELL

Natjecali su se i oni najmlađi, štenci, a njima su najviše pomagali vlasnici, jer svaki je početak težak. I zato su ih dvostruko ocjenjivali, vlasnike stručnjaci za surfanje, a njihove štence stručnjaci za surfanje pasa. Ovo natjecanje izazvalo je najveću pažnju. I dok su ga neki pozdravljali, navijali, pljeskali i podržavali uz glasne uzvike, drugi su negodovali.

Najčešći negativni komentari ipak nisu bili zlonamjerni, već potaknuti brigom za najmlađe natjecatelje. Pa se tako moglo čuti da to psima ipak nije ugodno kao gledateljima, posebno kad ih poklopi val ili kad padnu s daske. Bilo je komentara i da su se neki štenci nagutali slane vode, što za pse i nije baš tako bezazleno. I nije tu bio kraj, jer održano je i natjecanje u slobodnom surfanju u kojem se ocjenjivala kreativnost pasa i njihovih vlasnika na valovima.

Čovjek i pas, dva psa, tri psa, bilo je svakakvih kombinacija i vratolomija u kojima su gledatelji uživali. Birao se te nedjelje i pas koji je nosio najbolji kostim, a titulu je ponio Sparkle odjeven kao Baby Shark. Izvođeni su na plaži taj dan trikovi, a natjecalo se i u agilityju.

Natjecanje pasa u surfanju Surf-A-Thon prvi put organizirano je 2005. godine s ciljem da se na taj način prikupi novac za pomoć Centru za životinje “Helen Woodward” u San Diegu. Centar postoji već 40 godina i glavna mu je zadaća pomoći ljudima i životinjama.

Njihova misao vodilja je da ljudi pomažu životinjama, ali jednako tako i životinje pomažu ljudima. Organiziraju razne edukativne i terapijske programe za ljude, a bave se i udomljavanjem životinja. Centar organizira i školu surfanja za pse i njihove vlasnike, a samo ove godine kroz nju je prošlo 170 štenaca.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije