Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
frontalni sudar

Pitao za smjer, ali skrenuo krivo i poginuo u frontalnom sudaru

prometna na autocesti (1)
Foto: Rudolf Krznarić
1/3
11.05.2010.
u 08:28

Dva Belgijca i jedan Crnogorac zadržani su u Općoj bolnici Sisak s lakšim tjelesnim ozljedama.

U noći na utorak, nekoliko minuta poslije ponoći, na 109. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac, na sjevernom traku koji vodi prema Zagrebu, u prometnoj nesreći, vozeći u pogrešnom smjeru, poginuo je Željko Vuković (63) iz Siska.

Jarka upozorenja

On je na ulazu na autocestu i čvorištu Popovača pitao zaposlenika za smjer prema Beogradu, a nakon objašnjenja, umjesto da prijeđe nadvožnjak i uključi se u južni trak koji vodi na istok, skrenuo je ulijevo i ušao u pogrešni smjer, u sjeverni trak koji vodi prema Zagrebu.

Ušao je unatoč vidljivom upozorenju jarke žute boje da ulazi u pogrešni smjer. Djelatnik u naplatnoj kućici  primijetio je što je vozač učinio i odmah o tome obavijestio kutinsku prometnu policiju koja nadzire promet na autocesti.

Pokušali ga zaustaviti


Dva policijska vozila pokušavala su zaustaviti Željka Vukovića, ali uzalud. Uza sve to, nije imao upaljena kratka svjetla nego samo pozicijska.

Na 109. kilometru autoceste, nedaleko od Kutine, nakon četrdesetak kilometara vožnje u suprotnom smjeru, naletio je na vozilo belgijske registracije koje mu je dolazilo u susret. U sudaru u kojem je Vuković poginuo dvojica su Belgijaca i Crnogorac iz drugog vozila lakše ozlijeđeni te su smješteni u bolnicu u Sisku.

Pripadnici vatrogasne postrojbe iz Kutine iz smrskanog vozila izvukli su beživotno tijelo vozača Željka Vukovića.

Komentara 39

KR
kripton
20:50 11.05.2010.

@ultima je napisao: možda bi ovi u Mecedesu vidjeli da im cesta nije slobodna za preticanje. ----------------------------------- ultima ova tvoja rečenica graniči s debilizmom,ono o dvosmjernom traku koji je u stvari jednosmjeran ali u dvije trake je vrhunac gluposti,a radimim sa svojim autom cca 60000 tisuća godišnje km i tako već 25 godina pa izračunaj i razmisli tko baljezga

OB
-obrisani-
09:32 11.05.2010.

nazalost i to se dogadja i po koji puta nemoze se izbjeci, ko je kriv, pa naravno uvijek vozac koji ne gleda znakove, da sad neko od nas ide polagat test, ja vjerujem da nas 95% nebi preslo, ovo se moze svakom od nas dogodit jednom u zivotu-nazalost.

KR
kripton
19:42 11.05.2010.

Svi koji se žele uvjeriti kako razmišlja jedan vozač i čovjek ograničenih sposobnosti koji se može zbuniti u svezi smjera na autocesti neka pročita ovaj komentar što ga je napisao ultima i sve će mu biti jasno,ti si nadmašio sve gluposti do sada napisane na ovom forumu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije