Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MURSKO SREDIŠĆE

Pitanje je kad ćemo, a ne hoćemo li dobiti obilaznicu M. Središća

granica
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
31.05.2010.
u 16:55

Predsjednici i premijeri Hrvatske i Slovenije upoznati su s problemom, kaže dogradonačelnik Dražen Srpak. Kroz nekoliko dana ponovo će se sastati i predstavnici Međimurske županije te Občine Lendava

– Pitanje je kad će se napraviti obilaznica Murskog Središća, a ne hoće li se napraviti – izjavio je Dražen Srpak, dogradonačelnik Središća. Na aktualnom satu Gradskoga vijeća Ivan Goričanec upitao je kakva je prometna strategija grada.

- Već niz godina zakrčeni su centar Središća te susjedno naselje Štrukovec, koje se nalazi na cesti prema Čakovcu. Silna je buka, stalne vibracije, uništavaju se ceste, truju nas ispušni plinovi, glavne su ceste pogibeljne... Bit će još gore kad uđemo u Europsku uniju. Nemojmo se zavaravati, najpovoljnija smo sjeverna vertikala za ulaz u Hrvatsku iz Češke, Slovačke, Poljske i zapadne Mađarske. A grad apsolutno nema koristi od sveg tog prometa – upozorava Goričanec. 


Srpak mu je odvratio da je s dožupanom Matijom Posavcem bio u Ministarstvu vanjskih poslova, kod ravnatelja uprave za granice.

– Dobili smo potporu za projekt obilaznice. Ministarstvo će to pitanje staviti na dnevni red sastanaka sa slovenskom stranom. Predsjednici i premijeri obiju zemalja upoznati su s problemom. Podupire nas i susjedna općina Lendava. Za deset dana opet je sastanak radnih skupina Međimurske županije i Lendave na kojem će se razgovarati o toj temi - kaže Srpak.

Gradonačelnik Dobranić dodao je da su dobili pismo namjere Instituta prometa i veza o izradi cjelovitog prometnog rješenja grada. - Treba nam obilaznica, ali i stručna podloga za njezinu gradnju - kaže Dobranić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije