Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SPROVOD ILI INAUGURACIJA?!'

Pitali smo Zagrepčane što misle o jučerašnjoj izvedbi himne Josipe Lisac

ANKETA Pitali smo Zagrepčane što misle o jučerašnjoj izvedbi himne Josipe Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića
Foto: Screenshot
1/2
19.02.2020.
u 14:49

Komentari variraju od  "Ništa gore nisam čuo u 75 godina svog života" do "lijepo, fino, decentno i nenametljivo"

Ekstravagantna izvedba hrvatske himne na jučerašnjoj inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića izazvala je pravu lavinu reakcija. Osebujna glazbena diva Josipa Lisac svojom je izvedbom zapalila društvene mreže. S jedne strane pljuštali su komentari nezadovoljnih građana sa stavom "to nije moja himna", a s druge strane oduševljenih obožavatelja kojima se svidjela neobična izvedba. Upravo to vruće pitanje postavili smo i građanima na ulicama Zagreba.

I dok su nam pripadnici mlađih generacija uglavnom kazali da nisu gledali inauguraciju pa tako nisu niti čuli izvedbu oko koje se lome koplja, svi ostali koji jesu bili su podijeljena mišljenja. Komentari tako variraju od  "Ništa gore nisam čuo u 75 godina svog života" do "lijepo, fino, decentno i nenametljivo". 

- Više mi je kao sprovod, nego inauguracija - kaže jedna od razočaranih gospođa.

VIDEO Pitali smo Zagrepčane što misle o jučerašnjoj izvedbi himne Josipe Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića. Reakcije su podijeljene!

Zanimljivo je da čak i dio onih koji inače vole glazbeni stil Josipe Lisac, nisu zadovoljni jučerašnjim nastupom jer se, prema njihovom mišljenju, himne tako ne izvode. No, ima i onih kojima se ova izvedba svidjela upravo zato što nije obična, "kao što uostalom nije običan ni novi predsjednik".

Komentara 104

Avatar izvidnik1
izvidnik1
15:27 19.02.2020.

Prema onome kako je otpjevana himna definitivno sahrana a ne inspiracija. Sahrana Hrvatske nacionalne svijesti.

SH
Shalan
16:08 19.02.2020.

Zašto opet članak o tome? Malo vam bilo brisanja jučer, pa kao velite, hajmo još malo?! Zanima li vas istina ili radite "crnu listu" nickova? (Isto kao s "masonskim" člankom). Ako vas baš zanima istina, onda vam mogu reći, kakavav predsjednik takva i himna-falš i preserans!

Avatar AligatorXO
AligatorXO
15:41 19.02.2020.

Izvoditi himnu na svečanoj inauguraciji Predsjednika RH na ovakav način je nedopustivo. Ovo je izrugavanje svima koji su položili svoj život za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije