Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVAKO SE ZAMIŠLJAO U STAROSTI

Pismo poginulog pilota: Moraš shvatiti da je samo jedan život, zašto ga ne iskoristiš do kraja?

Stradali piloti
Foto: MORH
1/3
08.05.2020.
u 17:35

Pismo je nastalo na nedavnoj zajedničkoj radionici pilota i kadeta Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri

Visoko učilište Algebra objavilo je pismo koje je prije jučerašnje tragedije napisao poginuli pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marko Novković.

Pismo je nastalo na nedavnoj zajedničkoj radionici pilota i kadeta Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri.

"Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim", stoji u pismu koje je Novković napisao iz pozicije sebe kao 80-godišnjaka.

–  Marko nas je jučer zauvijek napustio nesretnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Suosjećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim obiteljima – piše u objavi Algebre.

Podsjetimo, u padu vojnog školskog aviona ZLIN, oznake 403, jučer oko 16 sati kod Biljana Donjih smrtno su stradala dva pilota HRZ-a, natporučnik Marko Novković te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić.

>> VIDEO Kolege i prijatelji opraštaju se od dvojice poginulih pilota

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:58 08.05.2020.

Žalosno! Šteta tih mladih odvažnih ljudi 😧

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije