Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reorganizacija

Pirotehničari Mungosa prelaze u Hrvatski centar za razminiranje

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
22.12.2017.
u 14:35

U Mungosu je bilo šezdesetak zaposlenih. Polovina je uzela otpremnine i ide u mirovinu, ostali će raditi u HCR-u kojemu nedostaje ljudi

Nakon što je tri puta bila u stečaju, državna tvrtka za razminiranje Mungos prestaje s radom. Tu će tvrtku “usisati” Hrvatski centar za razminiranje koji je njezin osnivač, zbog čega je Mungos poslove razminiranja dobivao izravnom pogodbom, a ne natječajem.

U tvrtki je bilo šezdesetak zaposlenih. Polovina ih je uzela otpremnine i ide u mirovinu, ostali prelaze u HCR kojemu zbog povećanog opsega posla nakon donošenja Zakona o protuminskom djelovanju 2015. nedostaje ljudi. Naime, HCR je dobio dodatne poslove u smislu utvrđivanja granica minski sumnjivih područja te kontrole kvalitete poslova koji obavljaju privatne tvrtke. Tranzicija Mungosa bila je predviđena ranije najavljenom reorganizacijom, a u izvješću za 2016. spominje je i tadašnji ravnatelj Dražen Jakopec.

Bivši Mungosi u HCR stižu nakon što su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša potpisali kolektivni ugovor kojim se zaposlenicima vraća deset posto ranije uzetog dodatka na plaću.

Prosječna plaća pirotehničara iznosi oko 12.500 kuna.

Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

1/59

Komentara 1

GE
geez
15:51 22.12.2017.

polovina? a ne pola, ili polovica ako je potrebna velika rijec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije