Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNA PRESUDA

Piroman tražio blažu kaznu jer je bio - pijan

Županijski sud u Šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
23.11.2019.
u 15:57

Otegotne su okolnosti to što je već prije bio više puta osuđivan zbog raznih kaznenih djela protiv imovine, uglavnom namjernog izazivanja požara.

Županijski sud u Šibeniku odbacio je žalbu Međimurca Mišela M. i potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je u listopadu prošle godine zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenja u opasnost ljudi i imovine osuđen na dvije godine zatvora te obvezno liječenje od ovisnosti. Podmetnuo je požar u jednom ugostiteljskom objektu i napravio štetu veću od 200.000 kuna.

Nakon prvostupanjske presude požalio se da mu je sud izrekao prestrogu kaznu jer je zanemario činjenicu da je kazneno djelo počinio pod utjecajem alkohola i bitno smanjene ubrojivosti. Naveo je i da se kaje, da je odlučan da "sve loše ostavi iza sebe" i da ga po izlasku iz zatvora čeka posao.

Otegotne su okolnosti to što je već prije bio više puta osuđivan zbog raznih kaznenih djela protiv imovine, uglavnom namjernog izazivanja požara. Jedno od njih je i podmetanje požara bacanjem opuška cigarete u štaglju u Držimurcu-Strelcu 2013. godine, za što je osuđen na osam mjeseci zatvora. Ovaj put je za požar u kafiću u Palovcu dobio dvije godine.

- Izrečena kazna od dvije godine primjerena je težini počinjenog kaznenog djela - ocijenio je Županijski sud i potvrdio presudu.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
prajdali100
18:08 23.11.2019.

Serijski piroman napravi toliku štetu i onda ga ovaj cirkus od suda osudi na samo dvije godine zatvora !!! I još nam dociraju da je kazna primjerena.Tog suca treba žurno razriješiti.

KO
Kokoiduhovi
18:55 23.11.2019.

Možda je čovjek imao i sinkopu te jednostavno nije mogao ugasiti šibicu ili upaljač, vatra se razgorjela a kad je došao k sebi, bilo je kasno. Tak je i Tomo; sinkopirao, i kad je jadan shvatio da je usmrtio dvoje ljudi, rasplakao se ali je bilo kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije