Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braniteljski turnir

Pioniri Dinama pobijedili na 10. Memorijalnom turniru u Vukovaru

gnk dinamo
Branimir Bradarić/PIXSELL
30.04.2012.
u 14:07

Mnogi od ovih igrača za nekoliko godina bit će nositelji igre svojih klubova, rekao je šef HNS-a Vlatko Marković koji je mladim dinamovcima uručio veliki pehar

Pioniri GNK Dinama, uzrasta do 14 godina, pobjednici su 10. Memorijalnog turnira vukovarskih branitelja kojima je tim povodom veliki pehar uručio predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Dinamo je u finalnoj utakmici pobijedio Hajduk rezultatom 5:0. Treće mjesto osvojila je momčad Rijeke koji su utješnoj utakmici bili bolji od momčadi Zadra.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Branimir Kalaica (GNK Dinamo) dok je epitet najboljeg vratara ponio Marko Samatović (NK Zagreb). Titulu najboljeg strijelca podijelili su Branimir Kalaica (Dinamo), Marin Dronjić (Hajduk), Antonio Lukanović (Rijeka) i Adrian Blečić (Rijeka) koji su postigli po pet golova.

I ovaj turnir, koji je neslužbeno državno prvenstvo za ovaj uzrast, obilježile su odlične igre, lijepi potezi i atraktivni golovi koji su pokazali da se Hrvatska neće morati brinuti za kvalitetne nogometaše. Uz četiri najbolje momčadi u ovom uzrastu imaju i Hrvatski dragovoljac, Osijek, Cibalia, Zagreb...

– Mnogi od ovih igrača za nekoliko godina će biti nositelji igre svojih klubova. Vjerujem i da će neki od njih biti i članovi seniorske reprezentacije Hrvatske – rekao je Marković koji je najavio i daljnju pomoć vukovarskom nogometu kao i dalje sudjelovanje u organizaciji turnira. Turnir u Vukovaru iskorišten je i za sastanak svih voditelja omladinskih škola nogometa koji su razgovarali kako dodatno unaprijediti rad u mladim kategorijama.

– I do sada se radilo ozbiljno u klubovima s mladim kategorijama, što pokazuju i rezultati koje smo ostvarivali do sada, ali želimo taj rad izdignuti na još višu razinu. Zajedno s voditeljima škola popisali smo sve talente po klubovima koji će dalje biti posebno praćeni, a sve s ciljem da što više njih završi prvo u U21 reprezentaciji, a onda i u seniorskoj –rekao je Martin Novoselac, direktor svih mlađih uzrasta u HNS-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije