Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAKOPLOVNA NESREĆA

Piloti su napravili nekoliko pogrešaka koje su mogle utjecati na širenje požara

Zrakoplovna nesreća u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
07.05.2019.
u 17:00

Istražne radnje koje će utvrditi glavne uzroke nesreće i dalje su u tijeku, no u medijima su se pojavili prvi zaključci istražitelja.

Istražitelji privode kraju provjeru postupaka posade zrakoplova Suhoj Superjet 100, koji je izgorio u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo.

Izvori u Istražnom odboru otkrili su za PKB da su piloti dopustili nekoliko pogrešaka koje su mogle utjecati na širenje požara koji je buknuo kada je avion udario o zemlju. 

Piloti Denis Evdokimov i Maksim Kuznecov su nakon slijetanja otvorili bočni prozor u kabini što je povećalo pritisak zraka i moglo rasplamsati požar. Još jedna pogreška koja je mogla pogodovati brzom širenju požara je činjenica da piloti nisu ugasili motore nakon prizemljenja. Motori su radili sve dok nisu zaustavljeni prilikom gašenja požara.

Iz Istražnog odbora nisu htjeli potvrditi ove informacije te su upozorili da je istraga i dalje u tijeku. Provjerava se i obuka pilota te odgovorni direktori u ruskoj aviokompaniji "Aeroflot". 

VIDEO- Zrakoplovna nesreća u Rusiji

 

 

Nakon prizemljenja iz gorućeg zrakoplova uspjela se evakuirati većina posade i dio putnika, a poginula je 41 osoba.

Komentara 1

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:34 07.05.2019.

kaj očekivat od rusa!nisu niti vatrogasci bili spremni!užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije