Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki nesporazum

Pilot zaglavio u zahodu aviona pa proglasili izvanredno stanje

\'Pilots walk through the departure terminal at Duesseldorf\'s Airport on July 7, 2008. The leading German airline, Lufthansa, said it had cancelled more than 200 domestic and European flights schedul
Reuters/PIXSELL
17.11.2011.
u 19:19

Za sve je "kriv" muškarac s naglaskom koji je htio pomoći pilotu u nevolji.

Pilot koji je slučajno ostao zaključan u zahodu zrakoplova i putnik "s naglaskom" koji mu je samo htio pomoći bili su dovoljni da kopilot proglasi izvanredno stanje i nepotrebno stvori dramu i paniku među putnicima. Iako zvuči kao loš scenarij neke niskobudžetne komedije, incident se uistinu dogodio.

Kako prenosi New York Post, "drama" sa sretnim završetkom događala se u srijedu na letu između Ashenvillea i New Yorka u zrakoplovu Chatauqua Airlinesa.

Kada je pilot htio izaći iz zahoda, kvaka je bila pokvarena pa je počeo lupati po vratima. Čuo ga je jedan od putnika, čiji je jedini grijeh u tom trenutku bio što je "imao naglasak". Otišao je do kopilota kako bi objasnio da se pilot zaglavio, no ovaj mu nije povjerovao jer mu je "zvučao arapski".

Da bi drama bila veća, odmah je nazvao kontrolni toranj i prijavio da mu je pilot nestao, a da mu "sumnjivi muškarac" pokušava ući u kokpit. Stoga su odlučili proglasiti izvanredno stanje i prije no što se zrakoplov spusti.

U međuvremenu je kapetan uspio popraviti bravu i izaći iz zahoda, no bilo je kasno... Panika je već zavladala među putnicima, a nakon slijetanja u New Yorku, zrakoplov su dočekali zaštitari aerodroma i FBI.

Komentara 1

BG
bijesna glista
20:50 17.11.2011.

Hm Pa ti seri u avionu, ili drpaj stjuardesu u toaletu. Odmah arapsko-američki incident. Koja shizofrenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije