Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobna obuka
Povratak na članak

Pilot helikoptera oslobođen krivnje da je iz nehaja usmrtio prijatelja

Davor Vranić je kao pilot instruktor, za obuke učenika, lopaticom rotora helikoptera usmrtio svojeg prijatelja i kuma Šimu Ražnjevića.

Komentari 5

ZA
zagabria1
20:28 17.11.2009.

helikopter je vraški teška stvar za savladati, teže od pilotiranja avionom. Veliko iskustvo je ono što je nužno, a to ovaj pilot vjerojatno nije imao. U moru pravila aerodinamike koja utječu na ponašanje helikoptera, jedno je možda bilo presudno. Nakonn što se digne par metara iznad tla, helikopter ne smije stajati na mjestu jer se jave tzv. \'Vortex ring state\' sile (stanje kada helikopter ulazi u kovitlac uzrokovan istiskivanjem zraka ispod sebe). Ako je heli na velikoj visini, postepenim kretanjem prema naprijed može zaustaviti to stanje. No ako je blizu tla, obično nema pomoći

VL
MM
Mladen Miletić
20:26 17.11.2009.

Općinski sud u Zadru, i to nakon 11 godina. nKako vidima nekima je neka stvar jasna u 2-3 dana neki trebaju 11godina i pitanje je dali su i sada sigurni. Ide se na ono drugi su puno toga zaboravili mi sada možemo da presudimoi to relativno brzo. Obično im treba duplo. Najbolje je kada kamen padne nekome na glavu , onda isto traje 5-8 godina da bi se ustanovilo jeli glava ili kamen krivac !

VL
OB
-obrisani-
08:16 18.11.2009.

Ha, ovaj je pravi, a ocigledno ima i debele veze. Ajde sto je zloupotrijebio vlastiti polozaj vozikajuci se u sluzbenom helihopteru po privatnoj osnovi, ali uz to nije ni kriv za ucinjeno djelo. Ovo je samo dokaz da drzavu formirajuu najgori kriminalci koji one manje sposobne kriminalce trpaju u corku, valjda se boje konkurencije!

VL
UM
Umjereni
20:39 17.11.2009.

Neznam, ako je ovaj članak istinit, ili treba ovu državu pod hitno ukinut, ili treba pod još hitnije početi zapošljavati suce iz zapadnih zemalja a ovim našim pod hitno oduzeti diplome. Prema članku je bio trenažni let, i za vrijeme trenažnog leta, eto instruktor i učenik onako usput slete u polje pozdraviti svog pajdu koji tamo kopa. Onako \"bok sused, kaj ima...\". I onda oni uzlete i nema nehaja jer je normalno za trenažnog leta slijetati u polje i vinograde i pozdravljati prijatelje, dogovarati roštilj i slično. Majko Isusova, smiluj se ovakvoj državi. Let bi trebao biti planiran, s točno zadanim točkama poleta i slijetanja, s rutom itd., a ne da se onako usput sleti nekom prijatelju na polje. I to za sud nije nehaj. U normalnoj državi uopće se ne bi pitalo je li letjelica bila ispravna ili ne, nego što je uopće radila u tom faking polju. Nadrapao bi i pilot i škola i kontrola leta i svi skupa.

VL
MA
MaloMisto
09:53 18.11.2009.

najvise mi se svidja ovaj dio: \"jedanaest godina jer je samo za vještačenje helikoptera trebalo četiri godine\". Preostalih 7 godina potroseno je dakle na par saslusanja i presudu. Eto kako brzo radi nase pravosudje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.