Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijan za volanom

Pijani policajac: Uhvatila me panika i zato sam pobjegao

policija
Arhivska fotografija
29.09.2010.
u 22:21

Policija je zahvaljujući očevicima ubrzo doznala identitet počinitelja, za kojeg se ispostavilo da je njihov kolega.

Policajac Damir Škalec svojim je autom naletio na Ivana Fabijanca u srijedu oko 21 sat dok je ovaj uz cestu gurao svoj bicikl. Nesretni je čovjek preminuo na putu do bolnice.

– Nitko mi ništa nije rekao, vidio sam usred noći policijski auto u dvorištu, ali još ni sad nisam siguran što se dogodilo – reakcija je Dragutina Fabijanca kad smo mu rekli da je njegov bratić i prvi susjed Ivan Fabijanec smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Risvica kraj Kumrovca.

Nesreća se dogodila jer je vozač zbog nepropisnog zaobilaženja naletio na 52-godišnjeg Ivana koji je kraj sebe gurao bicikl.

Od zadobivenih ozljeda Ivan Fabijanec preminuo je u vozilu Hitne pomoći.

Odmah suspendiran

– Nismo mi baš bili u najboljim odnosima, a živio je sam. Njegova bivša žena Suzana i 19-godišnji sin Mario žive u Zagrebu. Prije mjesec-dva došao je Mario do mene i rekao da je njegov otac kupio novi bicikl sa 18 brzina.

Sad je, eto, stradao baš na tom biciklu. Žalosno je to – rekao je još ne vjerujući Dragutin.

Vozač koji je udario Ivana udaljio se s mjesta nesreće, a policija je zahvaljujući očevicima ubrzo doznala identitet počinitelja. Pokazalo se da je to njihov kolega, 42-godišnji Damir Škalec, policajac zaposlen u Policijskoj postaji u Klanjcu.

– U šoku sam, nemam snage, oprostite. Život mi se promijenio u sekundi, cijele noći nisam oka sklopio – bila je prva reakcija Damira Škaleca kad smo s njim kontaktirali. Ipak, nakon kratkog uvjeravanja pristao je reći što se dogodilo.

– Vozio sam od Kumrovca prema Klanjcu i odjednom sam udario u čovjeka. Nisam ga stigao vidjeti, bio je mrak, a on nije imao nikakva svjetla.

Noge su mi se odrezale kad sam vidio što sam učinio. Uhvatila me panika, ni sam nisam bio svjestan što se događalo u tom trenutku. Nastavio sam dalje voziti, ali kad sam došao k sebi, odlučio sam vratiti se. Ne znam što da kažem zašto sam tako reagirao. Pogriješio sam.

Pokušajte se staviti u moju kožu, ne znam... Samo mogu izraziti iskrenu sućut obitelji poginulog. Ja, na žalost, ne mogu iz svoje kože van. Iskreno se kajem – kazao nam je Damir Škalec na rubu suza.

– Već sam krenuo da se vratim kad su me nazvali kolege, kojima sam odmah rekao što se dogodilo. Evo kako se sve promijeni u sekundi. Sad ću imati čovjeka na duši, a i suspendiran sam, ostat ću bez posla. Tko će me sada primiti u mojoj struci? A krivo mi je čovjeka i svega. Znam da sam sad pod povećalom i zato što sam policajac, ali to se svakome može dogoditi. Na žalost, dogodilo se meni – zaključio je očajni Škalec.

U prilog mu sigurno neće ići ni nalaz krvi, koji je pokazao da je u njoj imao 0,72 promila alkohola.

Stoga protiv njega slijedi kaznena prijava, a do završetka istražnog postupka udaljen je iz službe. Ipak, njegovi sumještani o njemu govore samo najbolje.

Mještani ga brane


– Damir je uvijek bio spreman svima pomoći, a bio je i grupovođa u našem Lovačkom društvu.

Zaslužan je i za gradnju Lovačkog doma. To je bila nesreća koja se mogla dogoditi svakome od nas.

A od količine alkohola koja mu je izmjerena sigurno nije bio pijan – branili su ga sumještani.

Ključne riječi

Komentara 29

MP
mpusiu0107
11:03 30.09.2010.

Nekad su kriminalci zauzimali crnu kroniku, danas to čine policajci

Avatar kanonik
kanonik
11:46 30.09.2010.

Kako se regrutiraju policajci.Završe trogodišnju strukovnu školu na jedvice jade,doškoluju se u pučkom učilištu,naravno dobiju ocijene bolje nego u školi,uz pomoć rođe odu u policiju.I sad nije ni čudo kad neki dan policajac kaže zlostavljanoj ženi ,što si me zvala zbog jednog šamara.

ZI
zippa1
16:57 01.10.2010.

NAJBOLJ BI BILO DA JE NAROD GLUP I DA GA MARVA GAZI .TUĐMANOVA IZJAVA \"STOKS SITNOG ZUBA\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije