Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOŽELJNI GOSTI

Pijani Australci u ponoć se popeli na hvarsku katedralu, zvonili i uništavali crijep!

Hvar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.08.2015.
u 11:01

Nastala materijalna šteta je oko pet tisuća kuna

Dvojica pijanih državljana Australije, starih 25, odnosno 24 godine, u noći sa srijede na četvrtak popeli su se na krov hvarske katedrale Svetog Stjepana, ušli u zvonik i zvonili! To se događalo oko jedan sat u noći, građani su zvonjavu prijavili policiji koja je pijane izgrednike zatekla ispred katedrale.

Onako alkoholizirani, sami su se spustili i stvarno je sreća da nijedan od njih nije pao. Privedeni su, prespavali su u policijskoj postaji, a nakon što su se otrijeznili nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te im je zbog narušavanja javnog reda i mira zvonjavom uručen obvezni prekršajni nalog. Međutim, to nije sve. Utvrđeno je da su hodanjem po krovu katedrale oštetili crepove, a kako se radi o zaštićenom kulturnom dobru evidentiranom u registru kulturne baštine, sumnjiče se da su počinili kazneno djelo oštećenja kulturnog dobra. Nastala materijalna šteta je oko pet tisuća kuna. Uz posebno izvješće Australci su dovedeni pritvorskom nadzorniku.

>> Turisti iz Australije prijavili taksista policiji. Tvrde da ih je izudarao

>> Pijani turisti usred noći urlali ispred kuće Zadranina pa ga pretukli!

Komentara 10

TO
tonkica
11:17 21.08.2015.

A dobro, bar se nisu ubili ili nestali ili slicno sto je uobicajno kao posljedica njihovih avantura koje posteno kostaju nas porezne obaveznike.

ST
Stipetic1
11:49 21.08.2015.

Bio tamo kada se to dogodilo.pijana stoka .triba to dobro iscipelati. To i govori koliko štuju vjeru i kulturu zemlje domaćina

Avatar jebb
jebb
12:50 21.08.2015.

Eh, da su nesto slicno napravili sa dzamijom negdje na Bliskom istoku... Ponekad mi se i svidjaju oni njihovi zakoni. Za ovakav barbarizam, bicevanje na javnom trgu, barem stotinjak udaraca. Sezona je u punom jeku, moglo bi se zaraditi nesto i od ulaznica, za popravku krova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije