Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARADILE SE PA PARTIJAJU

Pijane njemačke ose napadaju iz dosade i bez povoda

osa
Foto: Fritz Geller-Grimm/Wikimedia Commons
29.08.2016.
u 12:46

Kako se približava jesen, jedna vrsta osa postaje agresivnija i sklonija je nepredviđenim napadima

Nitko ne voli da mu se ose motaju oko hrane i pića u ovim preostalim ljetnim danima. No, kako se približava jesen, jedna vrsta osa postaje agresivnija i sklonija je nepredviđenim napadima. Njemačke ose ubadaju jače od obične ose, a pri kraju svog vijeka, kada je njihova matica potpuno opskrbljena nektarom, radilice se počnu dosađivati jer nemaju što više raditi pa zuje uokolo i piju fermentirano voće. 

Drugim riječima, ose se napiju i veća je šansa da će u takvim uvjetima napasti i bez povoda. Najbolji savjet je uvijek da ostati miran i ne mahati kako ih ne biste isprovocirali. Ako se ose isprovociraju, one mogu slati signal drugim osama da su pod napadom. 

– Kada ose radilice završe svoj životni rad opskrbljivanja svoje matice, one ostanu bez posla i onda ispada kao da se više zabavljaju, a od fermentiranog voća su hrabrije i opasnije – rekao je stručnjak za borbu s insektima Paul Bates, koji u Velikoj Britaniji obično u ovo vrijeme bilježi agresivnije ponašanje osa. 

Njemačke ose raširene su i po srednjoj Europi i uz obične ose najčešća su vrsta osa u Europi. Nešto su malo veće od obične ose, ali i dalje manje od stršljena. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dangebandi
13:04 29.08.2016.

Takvi su i Mesić i Manolić, eno opijaju se sad u nekoj birtiji pa će kasnije iz dosade ubadat po svojim udbašima hdzovcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije