Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U POLJSKOM GRADIĆU

Bilo mu je dosadno pa se provozao – tenkom! Stanovnici mislili da je napad

Foto: Getty Images
1/2
19.06.2019.
u 09:26

Stanovnici su pomislili da se radi o napadu pa su pijanom 49-godišnjaku pozvali policiju. Muškarac je shvatio da je zabavnoj vožnji kraj pa je parkirao vozilo teško 40 tona i tako dočekao policajce

Jednom je pijanom Poljaku bilo dosadno pa je odlučio da bi se mogao provozati sovjetskim tenkom iz doba hladnog rata. Te srijede, 12. lipnja, negdje oko 22 sata, muškarac je viđen kako se modelom T-55 starim više od 60 godina vozi ulicama grada Pajęczna. 

Stanovnici su pomislili da je riječ o napadu pa su pijanom 49-godišnjaku pozvali policiju. Muškarac je shvatio da je zabavnoj vožnji kraj pa je parkirao vozilo teško 40 tona i tako dočekao policajce, prenosi DailyMail.

Prema poljskim novinama Twoje Pajęczno, vjeruje se da je vozač neregistrirani tenk držao iza svoje prikolice koja je u trenu incidenta bila u kvaru. 

Muškarac bi se sada mogao suočiti sa zatvorskom kaznom od čak osam godina ako bude optužen za "izravnu opasnost od katastrofe u kopnenom, vodenom ili zračnom prometu", iako je vjerojatnije da će dobiti dvije godine zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Sam tenk pušten je u promet ubrzo nakon Prvoga svjetskog rata, u to su vrijeme tenkovi T-45 i T-55 bili dio oklopne divizije Sovjetskog saveza i zemalja Varšavskog pakta. Bili su to najzastupljeniji tenkovi u povijesti te su bili uključeni u oružane sukobe od 1950-ih i 1960-ih. Vojni operativci potvrdili su da je T-55 lakši model za vožnju u odnosu na druge modele na Zapadu jer ne zahtijeva visoku razinu obrazovanja ili osposobljavanja.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
10:45 19.06.2019.

Sigurno bi lakše prošao tehnički nego ja sa svojim kršom

IM
Immanuell
10:06 19.06.2019.

Moglo je tako isto nekome biti dosadno, tko je vidio tenk u pokretu i možda isto mislio da je napad u tijeku, pa iz dosade izvaditi neki tip RB - a (tko zna odakle mu kao i ovome tenk) s bojevim punjenjem i eto ti kamare s..nja.......

BR
Branimir55
09:46 19.06.2019.

Teško da su i stanovnici bili trijezni kada su mislili da je napad ugledavši jedan tenk u vožnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije