Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Pijan vozio 198 kilometara na sat, udario u vozilo ispred sebe i usmrtio vozača

nesreća autocesta obilaznica
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
28.04.2020.
u 11:00

Do nesreće je došlo kod čvora Buzin-Lučko, a od jačine udarca vozač vozila u koje se zabio optuženi 22-godišnjak je na mjestu poginuo

Zbog prebrze vožnje u alkoholiziranom stanju koja je rezultirala i smrtnom posljedicom optužen je 22-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tereti ga se da je 26. rujna 2019. u 23.29 sati u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom krećući se kolnikom autoceste A3.

Vozio je brzinom od 198 kilometara na sat, a kada je došao do čvora Buzin–Lučko, prednjom stranom svog vozila naletio je na stražnju stranu osobnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru. Od jačine udaraca to je vozilo odbačeno na rubni kamen i metalnu zaštitnu ogradu nakon čega se prevrnulo na bok.

No i dalje se nastavilo nekontrolirano kretati, pa se s boka ponovo vratilo na kotače te je udarilo u zaštitnu metalnu odbojnu ogradu razdjelnika kolnika. Vozač (42) tog vozila je ispao iz vozila i poginuo na mjestu. Tužiteljstvo u optužnici traži da se 22-godišnjaku produlje mjere opreza, koje uključuju javljanje policiji u određeno vrijeme te privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije