Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćna eksplozija

Pijan preko ulice susjedu u dvorište bacio bombu

bomba Maksimir
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/4
15.04.2015.
u 18:55

Darko O. posvadio se s V. C. i bacio mu je bombu. V. C. se prije dvije godine doselio u taj dio grada

U eksploziji bombe koja je u utorak oko 22 sata odjeknula u inače mirnom Požarinju iznad parka Maksimir pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Manju ručnu bombu u dvorište svog susjeda V. C. (31) bacio je Darko O. (49). Svemu je prethodila žustra rasprava između njih dvojice koja se ubrzo pretvorila u svađu. Nakon što su se porječkali, svaki je otišao u svoju kuću.

Dok je V. C. u svojoj ostao, Darko O. vratio se u svoje dvorište s bombom u ruci koju je zatim bacio preko ulice pred susjedovu kuću. Bombu je želio baciti na terasu, ali nije dovoljno jako zamahnuo pa se ubojita naprava odbila od zida i završila na travi, u kojoj je napravila manju rupu. Osim toga, u eksploziji je razbijeno nekoliko prozora, a više gelera završilo je i u pročelju kuće.

Darku O. izmjereno je 1,62 promila alkohola u krvi

Darku O. nakon dolaska policije izmjereno je 1,62 promila alkohola u krvi. Prema riječima ljudi iz ulice, V. C. se u ulicu doselio prije otprilike dvije godine, sagradio je luksuznu kuću, a Darko O. i on inače su bili u dobrim odnosima. Što je u utorak navečer pošlo po krivu sa sigurnošću za sada samo znaju njih dvojica i policija. I dok do Darka O. u srijedu nije bilo moguće doći, V.C. nije bio raspoložen za razgovor.

– Nemojte mi na muku sjedati, dosta mi je svega, pod stresom sam zbog toga jučer, nitko nije ozlijeđen i to je najbitnije – kratko je rekao dok je s inspektorima dolazio pred kuću kako bi im pokazao što se točno dogodilo. – Darko je bio jako osjetljiv na socijalna pitanja, znao je spominjati kako nije pravedno da on kao branitelj od mirovine životari, dok drugi na sumnjive načine dobivaju milijune, mislim da se nešto oko toga i raspravljao sa susjedom prije nego je hitio bombu – govore stanari 11. Požarinja.

>>Posvađali se pa aktivirao ručnu bombu u Zagrebu

>>Tatareviću tri godine zatvora za pokušaj ubojstva liječnika

Komentara 7

HH
hhorvatic
08:27 16.04.2015.

Vidi se da je nekom siromaku bacil bombu?

DU
Deleted user
08:52 17.04.2015.

A dije bombu naša koliko ih ima još na tavanu.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:57 15.04.2015.

Sigurno ga je i pitao gdje je bio 91 prije nego je bacio bombu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije