Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna bila preblaga

Pijan izazvao nesreću u kojoj mu je poginuo prijatelj: Vrhovni sud povećao mu kaznu...

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.11.2019.
u 20:20

Riječ je o 32-godišnjaku koji je 21. listopada 2017. oko 5.05 sati u Svetom Križu u Međimurju vozio Audi A5 s više od 1,6 promila alkohola u krvi i brzinom većom od 130 kilometara na sat u naselju u kojem je brzina ograničena na 50 kilometara

Vrhovni sud Republike usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i 32-godišnjem vozaču koji je izazvao prometnu nesreću s poginulom osobom povećao kaznu s tri godine i šest mjeseci na četiri godine i šest mjeseci jer smatra da je prvostupanjska kazna bila preblaga.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina i šest mjeseci. Riječ je o 32-godišnjaku koji je 21. listopada 2017. oko 5.05 sati u Svetom Križu u Međimurju vozio Audi A5 s više od 1,6 promila alkohola u krvi i brzinom većom od 130 kilometara na sat u naselju u kojem je brzina ograničena na 50 kilometara.

U desnom zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem, sletio s ceste i zabio se u zid gospodarske zgrade, koji je probio. Nakon toga se automobil prevrnuo na krov, a 24-godišnji putnik je ispao iz vozila zadobivši mnogostruke teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

 

Komentara 1

ZO
Zooltan
22:46 23.11.2019.

za takve bi trebala biti doživotna kazna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije