Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezapamćeno

Pijan i rastrojen župljanin (34) oskrnavio župni dvor u Ivancu

župa ivanec
Foto: Facebook
1/10
09.03.2016.
u 12:14

Napomenuo je da se ovakvo razbijanje i vandalizam ipak ne pamte te da je pričinjena velika šteta. Točan iznos znat će se tek kad konzervatori obnove ono što se može popraviti. Kipovi svetaca su nepovratno uništeni, a slike su jako oštećene.

Tijekom jučerašnje svete mise u ivanečkoj župi sv. Marije Magdalene 34-godišnji rastrojeni župljanin provalio je u župni dvor i porazbijao kipove svetaca, oštetio slike i drugi inventar. Sve se to dogodilo pred okupljenim vjernicima i župnikom.

Na teren su zašli policijski službenici Policijske postaje Ivanec koji su 34-godišnjaka uhitili. u. Evaraždin doznaje od vlč. Zorana Gložinića da je počinjena šteta oko 10.000 kuna.

– Nasilnik koji je provalio u župni dvor bio je psihički rastrojen i pod utjecajem alkohola. Zadržan je u uredu do dolaska policije, kojoj je pružao otpor, te su ga četvorica djelatnika nakon naguravanja svladali i otpremili na daljnju obradu – ističe vlč. Gložinić koji je u 7 godina, koliko rukovodi župom već doživio tri provale.

Napomenuo je da se ovakvo razbijanje i vandalizam ipak ne pamte te da je pričinjena velika šteta. Točan iznos znat će se tek kad konzervatori obnove ono što se može popraviti. Kipovi svetaca su nepovratno uništeni, a slike su jako oštećene.

Nasilnik je u potpunosti uništio kipove Srca Isusova, Gospe Lurdske, sv. Florijana i Pieta, dva keramička svijećnjaka, dvije slike, stolno raspelo, stolnu lampu i monitor računala.

Stradala su i troja vrata, zidovi u koje je udarao predmetima, tri veće zidne slike, veliko raspelo, umjetnički svijećnjak i radni stol u župnom uredu.

>> U Izraelu oskvrnuto kršćansko groblje

Komentara 5

OL
olrajt
13:25 09.03.2016.

...ništa čudno za Zagorca !...njima je Bog drug Zoka i drug Hajdaš pajdaš Dončić!!

OB
ObrenM
14:24 09.03.2016.

Unisteno toliko krscanskih relikvija,a steta je 10 tisuca kuna?!.Sramota od procijenitelja i policije.Sto se tice pocinitelja to je sotona ljudskog nalicja.Povodom nekih komentara vidi se da ima dezurnih pljucaca po najsvetijim osjecajima iskrenih vjernika.To se zove demokracija-podrzimo je takovu,pa se cudimo kako nam je"dobro".

AP
apolon
13:48 09.03.2016.

Sve se navedeno dogodilo u gradiću koji nosi grb Malteškog reda (Ivanovaca) i nikome nije palo na pamet optužiti nekog političkog vođu ili stranku ( za razliku od nedavnog Frljićevog- histeričnog) za nedjelo. To je zorna slika kulture prosječnog hrvatskog zorna slika kulture prosječnog hrvatskog čovjeka !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije