Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Na pomolu novi rekord – vozaču prijeti čak 91.700 kuna kazne

varaždin, ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 13:06

Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od čak 91.700 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana, najavljuju u PU varaždinskoj.

Posegne li sud za najvećom mogućom kaznom, vozač star 49 godina koji je u Varaždinu izazvao prometnu nesreću mogao bi biti kažnjen s čak 91.700 kuna. U srijedu u 20.50 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Supilove, i na raskrižju sa Zagrebačkom ulicom nije propustio 41-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu i za vrijeme upaljenog zelenog svjetla na semaforu za pješake.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik. Nakon kraćeg vremena muškarac se s vozilom udaljio s mjesta događaja, a da nije pričekao dolazak policije, no naknadno je pronađen u Gornjem Kučanu. Zbog vidnog utjecaja alkohola ponuđen mu je alkotest koji je kategorički odbio, kao i ponuđeni liječnički pregled i izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol.

Utvrđeno je i da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta, da je na vozilu istekao rok važenja prometne dozvole, da nema sklopljenu policu osiguranja i da kao vlasnik vozila nije u propisanom roku odjavio vozilo! Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

– Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do čak 91.700 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Također, po pravomoćnosti odluke o prekršajima, odredit će mu se i 21 negativni prekršajni bod, zbog čega mu slijedi i poništenje vozačke dozvole – najavljuju u PU varaždinskoj.

 

 

 

Komentara 19

SA
Sanja
13:55 26.09.2019.

Ne kužim tu kaznu "zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca", pa iz njegovog postupanja je jasno da mu se živo fućka za zakone i ograničenja, i da će opet sjesti za volan čim mu se pruži prilika. U nedostatku kvalitetnijih opaski, usuđujem se sažeti sve u "taj ne j* živu silu"!

Avatar Grunf
Grunf
14:26 26.09.2019.

mene zanima kada će početi zapljena automobila jer ove kazne ionako nema odakle platiti

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
13:54 26.09.2019.

Je li to ona regija gdje je prosjecna placa 2.800kn?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije