Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna tema

Petrov u Saboru htio pokazati film o mikrosolarima, Jandroković nije dopustio

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.06.2018.
u 13:52

Film je u konačnici ipak bio prikazan kasnije u jednoj od saborskih dvorana

Čelnik Mosta Božo Petrov zatražio je u srijedu da se tijekom njegova petominutnog izlaganja na slobodnu temu u sabornici emitira kratki film o mikrosolarima, o kojima njegova stranka predlaže i zakon, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković to mu nije odobrio, a njihova je prepirka okončana naknadnim prikazivanjem tog video uratka u jednoj od saborskih dvorana, ne u sabornici.

- Most je danas htio prikazati video prezentaciju o mikrosolarima na naš prijedlog zakona, kako bi se reduciralo energetsko siromaštvo i kako bi naši poduzetnici mogli efikasnije, učinkovitije koristiti mikrosolare, da bi njihovi proizvodi automatski bili konkurentniji na tržištu te se ojačao HEP na način da može postati regionalni lider', pojašnjavao je Petrov svoj prijedlog, nezadovoljan odbijanjem bJandrokovića da se film prikaže u sabornici.

Zabrinut je, kaže, što se 'saborskim zastupnicima, medijima i cjelokupnoj javnosti ne smije prikazati jedan konstruktivan i pozitivan film'.

Jandroković mu je uzvratio kako nije ništa zabranio, već da bi odluku o tome da se film prikaže u sabornici treba donijeti Predsjedništvo Sabora.

- Kolegi Grmoji koji me je zvao jučer rekao sam da je to jedna nova praksa o kojoj treba odlučiti Predsjedništvo. Do sada nismo imali video prezentacije u ovih pet minuta slobodnog govora. To se i zove slobodni govor, a ne slobodna video prezentacija i ako želimo mijenjati tehnologiju, spreman sam, ali da o tome odluku donese Predsjedništvo', pojasnio je Jandroković odbijanje Mostova prijedloga.

Film je u konačnici ipak bio prikazan kasnije u jednoj od saborskih dvorana, a politički tajnik Mosta Nikola Grmoja tom je prilikom ustvrdio kako je nakon svega prikazivanje filma o mikrosolarima poprimilo razmjere nekog subverzivnog događaja.

- Naš Zakon o mikrosolarima suzbija energetsko siromaštvo i ide u smjeru drugih zemalja. U Sloveniji jedan Maribor ima više mikrosolara ugrađenih nego cijela Hrvatska. Kod nas je samo 115 solara na krovovima', kazao je Grmoja.

Pogledajte galeriju: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Božo Petrov
1/15

 

 

Komentara 9

Avatar Moodleen
Moodleen
14:56 06.06.2018.

Bravo Jandra, dosta je kamenjaraca i njihovih pametovanja.

Avatar Jaglun
Jaglun
15:49 07.06.2018.

Grmoja je subverzilni element u saboru.

CR
creedence1954
18:53 06.06.2018.

Jandroković prvo mora pitati svoje šefove. Nema razmišljanja svojom glavom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije