Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most u Zadru

Petrov: Plenković je sve učinio protiv proglašenja gospodarskog pojasa

Mostovci u Zadru
Frane Šarić
23.06.2018.
u 12:28

- Premijer je sve izrelativizirao i cijelu hrvatsku unutrašnju i vanjsku politiku koja nam nije bila nikada i u goroj situaciji unatoč tome sto nikada vise diplomata nismo imali na vodećim pozicijama u državi - zaključio je Petrov.

Most će uskoro predati materijal za isključivi gospodarski pojas za suvereno gospodarenje hrvatskim morem. Rečeno je to na konferenciji za novinare u Zadru na kojoj su Božo Petrov, Ines Strenja Linić i Miro Bulj naglasili da Hrvatska godišnje gubi 130 milijuna kuna jer nije proglasila isključivi gospodarski pojas. Naveli su i da je nedavna havarija turskog broda kod Jabuke dokazala da moramo imati nadzor i znati što plovi morem.

- Hrvatska je dužna prema ribarima i težacima proglasiti pojas. Talijani ulove milijarde kuna i ulaze bez ikakve kontrole u naše vode, a naše ribare se maltretira zbog veličine mreže.  Mi moramo voditi suverenističku politiku, no naše politike su sluganske Briselu za svoju osobu korist - rekao je Miro Bulj.

Predsjednik Mosta Božo Petrov je istakao da je u pregovorima oko sastavljanja Vlade uvjet mosta je bio isključivi gospodarski pojas. - Tada je Plenković pokušao sve da se to ne implementira i na kraju rekao da će to uvrstiti nakon završetka arbitražnog spora sa Slovenijom. Nije nam jasno zbog čega se to i dalje izbjegava. Oni se bave zatvaranjem arhiva i svim drugim stvarima da sebe zadrže na vlasti - rekao je Božo Petrov  i po pitanju INE prozvao Vladu zbog nepostojanja energetske politike.

- Premijer je sve izrelativizirao i cijelu hrvatsku unutrašnju i vanjsku politiku koja nam nije bila nikada i u goroj situaciji unatoč tome sto nikada vise diplomata nismo imali na vodećim pozicijama u državi - zaključio je Petrov.

Komentara 16

ST
stric8
13:31 23.06.2018.

...gospodo iz sekte MOST : kakav je vaš politički stav oko istanbulske

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:10 23.06.2018.

Most je najveca prevara i skupina nesposobnih danguba , rodjaka, kumova i inih uhljeba. Hvala Plenkovicu sto im dade Nogu....

DD
ddh
16:40 23.06.2018.

Petrov vise nezna niti sto govori niti sto pise ili napise. Njegove "izjave" su pusto klepetanje jednog bezveznjaka. A Plenkovic mu je za sve kriv, pa cak i zato ako bura malo jace puse. Ta preskupo placena budala bi trebala barem jedamput u pola godine izjaviti nekaj, kaj je pametno, ali i to je za negaov intelekt previse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije