Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čekamo prave rezultate'

Unatoč lošim rezultatima izlaznih anketa, u stožeru Mosta se pjeva, ali i dobro jede

Most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
26.05.2019.
u 22:12

Mi smo dali apsolutno sve od sebe i pokušali smo naglasiti ljudima da su ovi izbori jako bitni, pogotovo za smjer koji će zauzeti Hrvatska u budućnosti, ne samo Europska unija, kaže Petrov

Most nezavisnih lista, prema izlaznim anketama, nije osvojio ni jedan mandat, odnosno osvaja 4,7 posto, no u stranci se i dalje nadaju da će pravi rezultati biti nešto drugačiji. Rezultate dočekuju u zagrebačkoj središnjici stranke, u kojoj je uz vrh stranke i većinu kandidata trenutno samo nekoliko članova. Iz Mosta poručuju kako očito ni ovaj put većina birača nije prepoznala važnost ovih izbora.

– Ovo su izlazne ankete. Čekamo rezultate. Danas su građani mogli reći svoje, i ona trećina koja je izašla na izbore, kao i one dvije koje nisu – komentirao je čelnik Mosta i nositelj stranačke liste za Europski parlament Božo Petrov.

Očekivao je da će više građana izaći na ove izbore.

– Gotovo dvije trećine građana nisu izašli. To govori i o jednoj apatiji u društvu. Nezainteresiranost građana za izbore govori i o politici te da građane treba uključiti u izborne kampanje. Dvije trećine građana Hrvatske očito uopće nije bilo zainteresirano za EU izbore što dovoljno govori i o politici koja se vodi , treba se ljude više uključivati da donose odluke, pogotovo na referendumima.

– Mi smo dali apsolutno sve od sebe i pokušali smo naglasiti ljudima da su ovi izbori jako bitni, pogotovo za smjer koji će zauzeti Hrvatska u budućnosti, ne samo Europska unija. Nadam se da tijekom ove večeri u trenutku kada budu pristizali rezultati da će se i mijenjati predikcije – objasnio je Petrov te ponovio da će, ako osvoje mandat, on pripasti kandidatu koji osvoji najviše preferencijalnih glasova te da on osobno ne planira u Bruxelles jer njegove "bitke još nisu završene u Hrvatskoj".

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja priznaje da su u Mostu očekivali veći izlazak građana na izbore.

– Mi kao platforma koja okuplja lokalne aktere možda nismo uspjeli uvjeriti ljude u važnost europskih izbora. Ako rezultati budu ovakvi kakvi su sada, moguće je da je sukob unutra HDZ-a utjecao na to da je desne liste dobiju jednu veću potporu od strane dijela HDZ-a. Vidimo i da su suverenisti i Neovisni za Hrvatsku osvojili puno bolje rezultate nego što je njihov rejting u stvarnosti tako da je u konačnici sukob u HDZ-u utjecao na ovakvu raspodjelu – komentirao je Grmoja. Građanima obećaje da će se Most u Hrvatskoj saboru i dalje biti najžešća oporba.

– Ako je ovo odluka hrvatskih građana mi je prihvaćamo i radit ćemo na tome da popravimo sve što nije bilo dobro – zaključio je Nikola Grmoja.

Iako su razočarani što im izlazne ankete ne daju mandat, u Mostu se i dalje nadaju da će pravi rezultati popraviti sliku. U početku mirna i prazna središnjica Mosta u međuvremenu se napunila članovima, a počelo se i pjevati.

Atmosfera je u stožeru trenutačno vesela i ne izgleda kao da se tuguje zbog loših rezultata izlaznih anketa, a stigla je i nova tura hrane...

Komentara 22

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:57 26.05.2019.

Izgleda da je narod konacno progledao sto se tice Mosta iz Metkovica. Bit ce jos iznenadjenja, izgleda mi da je szdac Kolakusic pokupio glasove z. z. sto je pozitivno.

Avatar Kobac23
Kobac23
21:13 26.05.2019.

Za vaš rezultat su krivi znanstvenici Bulj i Grmoja.

KA
karlodrago
20:34 26.05.2019.

Živi zid je glumio opasne tigrove a u stvari su ispali male mace na čelu sa uštrojenim mačkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije