Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Petrinjac preprodavao automobile, porez nije plaćao: Oštetio državu za milijun kuna

Putnici u automobilima čekaju na prelazak preko GP Bregana
Robert Anic/PIXSELL
14.04.2021.
u 10:23

Osnovano se sumnja i da okrivljeni 58-godišnjak, u istom svojstvu i u navedenom vremenu nije vodio trgovačke i poslovne knjige koje je po zakonu bio dužan voditi.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela utaje poreza ili carina iz članka 256. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz članka 248. stavka 1. KZ-a. 

Kako je priopćeno iz odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 58-godišnjak od veljače do studenoga 2016. godine, kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Petrinji, kako bi za društvo pribavio nepripadnu korist, ostvarujući oporezivi promet, od tri trgovačka društva sa sjedištem u Njemačkoj kupio više osobnih automobila, koje je društvo potom prodalo fizičkim i pravnim osobama na području Republike Hrvatske.

Osnovano se sumnja da prihod nije prijavio niti je podnosio propisane porezne prijave, čime je oštetio državni proračun Republike Hrvatske za više od milijun kuna utajenog poreza na dodanu vrijednost. Osnovano se sumnja i da okrivljeni 58-godišnjak, u istom svojstvu i u navedenom vremenu, nije vodio trgovačke i poslovne knjige koje je po zakonu bio dužan voditi.

VIDEO: Kerum, Ramljak, Franić, Puljak i Grković: Žestoko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita

 

Ključne riječi

Komentara 1

TE
texviler
10:41 14.04.2021.

on nije dao u državnu blagajnu i odmah prijava i haps,a ovi koji uzimaju iz državne blagajne nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije