Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve boje života

Petrinja obilježava desetljeće smrti Zlatka Price

zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/6
25.10.2013.
u 21:19

Tri institucije i pojedinci iz Samobora ustupili radove velikog umjetnika

U Galeriji Krsto Hegedušić od večeras traje izložba 28. radova iz ranijeg stvaranja umjetnika i akademika Zlatka Price, čime se i Petrinja pridružila obilježavanju desetljeću smrti istaknutog majstora slikara. Iz velike ovogodišnje izložbe „Sve boje života“ radove su ustupili privatni kolekcionari i samoborske institucije.

O umjetniku vezanom za taj grad, značajnom za hrvatsku i mađarsku kulturu, jer je rođen u Pečuhu, govorile su Nikolina Mahović iz Galerija Prica POU Samobora, Gordana Remusini iz Samoborskog muzeja i Marica Jelinić, upraviteljica Zaklade Zlatko i Vesna Prica. Izložbu je otvorila Izabela Žilić, pročelnica gradskog ureda društvenih djelatnosti Petrinje, u programu je javnih potreba u kulturi RH, Sisačko moslavačke županije i Grada Petrinje za 2013., a potrajat će do 17. studenoga.

U suradnji istih kulturnih institucija Samobora i Pučkog otvorenog učilišta Hrvatskog doma Petrinje, čija je sastavnica Galerija Krsto Hegedušić, slična izložba Zlatka Price već je održana 2008. Glazbeni program večerašnjeg otvorenja ispunio je Ženski vokalni ansambl Petrus iz HPD Slavulj.

>> Zlatko Prica izlaže 
u Galeriji Mona Lisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije