Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građanima neugodno

Petrinja i Sisak glasaju u šatorima: 'Teški su to uvjeti, gori nego u doba rata'

Glasovanje na lokalnim izborima u Petrinji organizirano u šatorima
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/20
16.05.2021.
u 13:07

„Mračno je dosta, slabo je svjetla, a još tu iza leđa grmi taj agregat. Nije ugodno bilo, ali izlazim na svake izbore pa rekoh si da idem probati i danas, unatoč svemu“. – rekla je Siščanka.

Malo je problem zbog osvjetljenja. Šator je pa je mračno, ali obzirom na okolnosti dobro to ide – rekao nam je član biračkog odbora u Sisku ispred šatora gdje su se izbori provodili.

Naime, zbog oštećenih objekata uslijed potresa 29. prosinca, 25 biračkih mjesta je u Sisku i na Banovini pod šatorima.  Svih 25 je otvoreno je u sedam sati, te su se izbori provodili bez većih problema, a šatore se nastojalo se šatore postaviti čim bliže bivšem biračkom mjestu Još je desetak biračkih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji  izmješteno u druge zgrade, a sve jer su objekt u kojima su se do sada provodili izbori neupotrebljivi.

„Znala sam da će biti drugačije čim sam vidjela da je Strukovna škola s crvenom naljepnicom. Možda je trebalo biti bolje napravljeno, na livadi je šator, mokro je, blato je. – rekla nam je biračica Marija dok je druga, starija biračica, rekla da joj je bilo neugodno glasati u šatoru.

„Mračno je dosta, slabo je svjetla, a još tu iza leđa grmi taj agregat. Nije ugodno bilo, ali izlazim na svake izbore pa rekoh si da idem probati i danas, unatoč svemu“. – rekla je Siščanka.

I u Petrinji je potres izmjestio desetak biračkih mjesta od kojih je sada sedam u šatoru. Za razliku od Siska ispred šatora u Petrinji bili su veliki redovi.

„Glasam svaki put, pa ću i sada. Samo nisam sretna sa ovime što se događa. Oko potresa i obnove. Bojim se da ovo nisu zadnji izbori u kojima ćemo glasati u šatorima i iz kontejnera“, rekla nam je Petrinjka Ivka, koja je iz svog stambenog kontejnera na izbore došla u šator smješten u najvećem kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji.

„Teški su to uvjeti, gori nego u doba rata. A i sve ovo mi je gore nego rat. Tada si znao neprijatelja, a ovdje samo udara sa svih strana u bilo koje vrijeme. Dosta loše mislimo o ovoj situaciji, ne ide sigurno onako kako bi moglo ići. Vrijeme prolazi, slabo se mijenja sve. Mladi nemaju strpljenja, otići će. Treba sve to ubrzati, bilo bi ružno za Petrinjce da i neke iduće izbore glasamo ovako, kazuje nam Bajro Sadiković dodavši kako svaki put izlazi na izbore.

„ Otišao sam 1991. zbog rata, vratio sam se 1995. ovdje, i evo me tu i nakon potresa. Ostajem ja u Petrinji dokle god treba i bude moglo, no mladi nemaju tako strpljenja kao mi stariji.“ – kazuje Bajro dok u prolazu jedna mlađa njegova sugrađanka dobacuje - „Meni je sve ovo nekako kao katastrofa. Kad dolaziš vidiš te vojne šatore, katastrofično izgleda“.

Iz biračkih odbora u šatorima su rekli kako nije bilo nikakvih problema, birači su strpljivo čekali svoj red uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije