Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Glavu gore'

Petrinja Band Aid objavio pjesmu posvećenu svome gradu: 'Nismo htjeli nikoga izostaviti'

Foto: Screenshot/ YouTube
1/6
05.03.2021.
u 10:22

Riječ je o petrinjskim glazbenicima, uglavnom mlađe generacije, te učenicima petrinjskog odjela sisačke Glazbene škole

Petrinja Band Aid objavio je pjesmu posvećenu svome gradu „Glavu gore“, kojim žele dati potporu svim svojim sugrađanima u nevolji koja ih je pogodila nakon razornog potresa 29. prosinca 2021. Riječ je o petrinjskim glazbenicima, uglavnom mlađe generacije, te učenicima petrinjskog odjela sisačke Glazbene škole.


 
U izradi pjesme sudjelovali su Bojan Šeperac, Saša Pavlović, Zoran Peškir i  Ivan Radošević koji su složili aranžman. Uslijedilo je snimanje bas gitare Ive Sankovića i vokala, a to su Marija Alapić, Goran Brebrić, Matija Jurčević, Ines Kosturin, Vesna Brebrić, Ivona Šeperac, Antonija Kihalić, Igor Pavleković, Dario Bursać, Ivan Radošević, Elvin Kalfić, Dora Lovreković, Laura Sučec i Hrvoje Sekulić. Na bubnjevima su doprinijeli Dean Jadanić i Darijo Skener te polaznici Glazbene škole Frana Lhotke. Miksanje pjesme se odvijalo u Red studiu u Zagrebu. Video spot za pjesmu radili su Petrinjci Ivan Koren i Benjamin Knajs.

- Naš rad ima i humanitarnu notu, gdje smo se svi odrekli naknade za autorska prava. Razmišljali smo kako ne želimo nikoga izostaviti ili uvrijediti odabirom samo nekoga koga ćemo pomoći našim djelom, jer smo iz kraja gdje su svi potrebiti trenutno. Od bake na selu koji imaju samo svoje blago, pa do institucija našeg grada. Stoga smo odlučili donirati financijski dio u korist našeg najvećeg bogatstva što imamo i na za koga živimo da bi imali bolje sutra, a to su djeca. Tako da naša donacija od autorskih prava ide UOSI Mala kuća Petrinja, govore Petrinjci.

- Moramo istaknuti kako nismo financirani sa ičije strane, niti imamo ikakvu pripadnost ikome. Stvorili smo naš rad samostalno, svojim sredstvima, a nicijim pokroviteljstvom. Nemamo nikakav interes zaraditi išta na ovome. Štoviše, pozivamo ljude da ukoliko žele donirati i mimo institucije Vlade ili Grada, neka to učine osobno i direktno. Obratite nam se i rado ćemo Vas uputiti kome možete pomoći. Uistinu, kod nas nema onih koji nisu u potrebi. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju projekta koji će vjerujemo obilježiti i ne dozvoliti da Petrinja padne u zaborav, kazali su.

 

Na Dan žena otkrivamo sve.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije