Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi prijatelji, znanci i članovi obitelji likvidiranog Ive Pukanića došli su u redakciju u Vlaškoj njegovim najbližim suradnicima izraziti sućut

Petračeva supruga u Nacionalu

petrachsupruga-txt.jpg
Foto: Goran Jakuš / 24 sata
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
24.10.2008.
u 18:03

Alica Petrač, tiho je prozborila “supruga Hrvoja Petrača” policajcu koji na ulazu u dvorište Vlaške 40 priječi novinarima i znatiželjnicima da se približe redakciji Nacionala.

Bez izjava za novinare
Ona je bila tek jedna među mnogim prijateljima likvidiranih Ive Pukanića i Nike Franjića koji su jučer oko podneva njegovim najbližim suradnicima došli izraziti sućut. Na novinare i kamere nisu se obazirali, već su među policajcima u bijelim kombinezonima za očevid teškim koracima koračali prema redakciji.

Nešto prije 13 sati stigle su sestre Ive Pukanića Anka i Nevenka, u pratnji Željka Bagića, bivšeg savjetnika predsjednika Stjepana Mesića. Oni su obavljali, po svemu sudeći, pripreme za pogreb jer su se nekoliko puta vraćali.

Sestre su na pola puta do redakcije susrele dekana Nacionalove visoke novinarske škole Matu Granića. Pale su mu u zagrljaj i glasno zajecale. – Došao sam izraziti sućut suradnicima Ive Pukanića, čovjeka koji je, ako ništa drugo, stvorio odličnu istraživačku redakciju. O njegovoj veličini govore odjeci njegove tragične smrti u svjetskim medijima – kazao je Mate Granić.

Novinari Nacionala  bili su škrti na riječima izvan redakcije. Ipak, jedan od najbližih Pukanićevih suradnika kazao je kako će tjednik izaći najvjerojatnije u ponedjeljak te da će biti u cijelosti posvećen Ivi Pukaniću. Njegova komentara neće biti jer ga nije stigao napisati.

– Svi smo u šoku, još nam ništa nije jasno. A Sina, njoj je grozno. Pukijeva je soba još zaključana, a unutra je i dalje očevid – rekao je sugovornik iz Nacionala.

Izravna korist
Kazao je da krivce treba tražiti “među onima koji od Pukijeve smrti imaju direktne koristi”. U Nacionalu su, naime, uvjereni da su kokainska afera i brakorazvodna parnica svakako povezani s ubojstvom. To potkrjepljuje Pukanićeve izjave nakon atentata u travnju kada je tvrdio da iza toga stoje dileri njegove supruge.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije