Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO SELIDBA Petrač je premješten iz organizacijskih razloga

Petrač se žali da je zbog premještaja u Pulu izgubio niz pogodnosti

03.11.2008.
u 19:42

PULA - Moj branjenik smatra da za njegov premještaj iz zatvora u Lepoglavi u pulski zatvor nije bilo zakonske osnove i stoga ću već sutra razgovarati sa sucem za izvršenje kazne te ću se obratiti saborskom Odboru za ljudska prava, pučkom pravobranitelju i svim organizacijama koje štite ljudska prava, rekao je danas odvjetnik Hrvoja Petrača Rajko Mlinarić nakon gotovo četverosatnog posjeta klijentu u pulskom zatvoru.

Šimonović: Petrač premješten u dogovoru Ministarstva pravosuđa i MUP-a

Petrač prebačen iz Lepoglave u Pulu uz jako osiguranje

Šimonović: Preispitat ćemo odlazak zatvorenika na dopuste kao i načine odsluženja kazne u zatvorima

Podsjetimo, Petrač je u četvrtak žurno premješten u Pulu iz Lepoglave, gdje je služio četvrtu od šest godina koliko je dobio zbog narudžbe otmice sina Vladimira Zagorca. Nagađalo se da su razlozi premještaja sigurnosni, no Mlinarić je to opovrgnuo.
- Vidio sam rješenje premještaja i u njemu se navode organizacijski razlozi iako sve pokazuje da je upravo sigurnost pravi razlog. Smatram da je mom branjeniku time narušen penološki status jer kaznu je služio u poluotvorenom odjelu Lepoglave, što znači da je premještajem izgubio brojne pogodnosti.

Za to pak, prema ocjeni dosadašnjeg služenja kazne nije bilo razloga, naglasio je Mlinarić, dodavši da se Petrač ni u jednom trenutku nije požalio da se osjeća ugroženim.

Opisujući uvjete u kojima Petrač služi kaznu u Puli, Mlinarić je rekao kako Petrač dva sata dnevno provodi u šetnji, bez kontakta s ostalim zatvorenicima.
- Vrijeme provodi u ćeliji. Triput tjedno po 20 minuta smije telefonirati, a ni novine još nije dobio iako ima pravo na informiranje - rekao je. Dodao je i kako ga smiju posjećivati članovi obitelji, no nije siguran smije li ga posjetiti sin Novica koji je bio osuđen i odležao zatvorsku kaznu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije