Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na prodaju!

Petrač prodaje vilu u elitnom dijelu Zagreba za četiri milijuna eura

hrvoje petrač, vila (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/4
10.09.2010.
u 22:02

Pravo prvokupa imao je Grad Zagreb jer je vila zaštićeno kulturno dobro.

Obitelj Petrač prodaje “Vilu Lubienski” u Jurjevskoj 27, elitnom zagrebačkom kvartu. Točnije, vilu prodaju Zlata i Alica Petrač, majka i supruga zatvorenika Hrvoja Petrača.

Grad odbio ponudu

Obitelj Petrač na prodaji velike vile s dvorištem i vrtom ukupne površine 5400 metara četvornih zaradit će najmanje četiri milijuna eura!

Naime, kako je Vila Lubienski (sagrađena 1881. godine) zaštićeno kulturno dobro, pravo prvokupa ima Grad Zagreb. Petračevi su je stoga i ponudili Gradu po cijeni od četiri milijuna eura, ali je Grad ponudu odbio. Prema zakonu, ponuditeljice (Zlata i Alica Petrač) morale su se obvezati da vilu neće prodati po cijeni manjoj od one koju su ponudile Gradu.

– Ne mogu vam ništa reći o prodaji kuće. Molim vas da nas shvatite – rekla nam je jučer gospođa Zlata Petrač i ljubazno nas pozdravila. Postoje li zainteresirane stranke za kupnju ove vrijedne nekretnine, i njihova imena, nismo uspjeli doznati ni od Marine Sršić, odvjetnice koja zastupa Zlatu i Alicu Petrač u postupku prodaje vile.

– Ne želim vam, niti smijem govoriti o privatnim stvarima svojih klijenata. Mogu vam reći samo da moje klijentice ne žive na toj adresi – rekla nam je Marina Sršić.

Zlata Petrač živi u Krapinskim Toplicama, a Alica u Bosanskoj ulici u Zagrebu.

Nešto više informacija uspjeli smo dobiti od poznatog zagrebačkog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, jednog od odvjetnika koji su branili Hrvoja Petrača.

Vila zanimljive povijesti

– Nisam znao da prodaju kuću u Jurjevskoj. Znam samo da je obitelj Petrač već jako dugo u posjedu spomenute vile. Koliko je meni poznato, Petračevi tamo nikada nisu stanovali, nego su nekretninu davali u najam – rekao je Pavasović Visković.

Trenutačno u Vili Lubienski najvjerojatnije ne živi nitko. Naime, ulazna vrata u dvorište zahrđala su i opasana lancem i lokotom, a na poštanskom sandučiću nema imena. I sama vila izgleda prilično derutno. Šteta, jer je zanimljive povijesti. Dok je grofica Zlata Lubienski u njoj živjela, tamo je uspjela napraviti pravi mali muzej na čijim su zidovima visjela djela velikana slikarstva poput Marca Chagalla, Paula Kleea...

Komentara 50

Avatar morski covik 1
morski covik 1
22:48 10.09.2010.

Halo Bing? Vila u Zagrebu...prava sinica....

MA
master
22:09 10.09.2010.

Ovaj novinarcic je mogao napisati kako su dosli do te vile ,mozda bi bilo i to interesantno za javnost da zna. Posteno zaradjena?

KN
knezovma
23:11 10.09.2010.

Smatram da USKOK treba najprije istraziti na koji je nacin i sa cijim novcem ova vila kupljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije