Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško ozlijeđen

Pretučen Hrvoje Petrač! Policija: Prilikom parkiranja obratio mu se nepoznati muškarac

Ispred hotela Esplanade pretučen Petrač
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/20
13.10.2019.
u 07:31

Navodno ima potres mozga, a slomljene su mu i noge.

Ispred zagrebačkog hotela Esplanade u subotu navečer napadnut je i teško ozlijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

"Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga", kažu u policiji.

 

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.

Podsjetimo, svojedobno je Petrač izdržavao zatvorsku kaznu zbog otmice sina Vladimira Zagorca i iznude. 2004. je dospio na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u EU zbog sumnje da je pomagao osobama koje su počinile ratne zločine. Te godine dogodila se otmica sina generala Vladimira Zagorca, koji je bio u prijateljskih odnosima s Hrvojem Petračem. Zagorec je otmičarima dao 750 tisuća eura otkupnine. Policija je uhitila počinitelje te otmice, a sud je podigao optužnicu protiv njih, ali i protiv Petrača kao nalogodavca. Najprije je u odsutnosti osuđen na šest godina. Kao sudionik u toj otmici osuđen je i njegov sin Novica na tri i pol godine zatvora.

Ispred hotela Esplanade pretučen Petrač
1/10

2006. je uhićen u Grčkoj. Tada je tadašnjem hrvatskog premijeru Ivi Sanaderu poručio da je počinio političko samoubojstvo. Na ponovljenom suđenju osuđen je na istu kaznu. Vrhovni sud je potvrdio tu presudu. Tijekom suđenja Hrvoje Petrač optužio je generala Zagorca za krađu dijamanata iz Ministarstva obrane. Zagorec je na kraju osuđen na sedam godina zatvora.

Bio je blizak s vlasnikom tjednika „Nacional“ Ivom Pukanićem, koji je ubijen u Zagrebu 2008. Držalo ga se bliskim i bivšem predsjedniku Stipi Mesiću ali je on to opovrgnuo. „Dvaput sam ga vidio i to u prolazu“, rekao je Mesić. Komisija za pomilovanja dok je bio predsjednik države 2009. odbila je pomilovati Petrača. Tome se usprotivio tadašnji ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Iz zatvora u Popovači izišao je u studenom 2011. Godinu dana kasnije Općinski sud u Zagrebu donio je presudu po kojoj Petrač i Ivan Mateković, koji je također osuđen zbog te otmice, Zagorcu moraju vratiti 750 tisuća eura otkupnine s kamatama.

Komentara 95

IM
Immanuell
04:04 13.10.2019.

Nije uopće trebalo pisati toliki podsjetnik o njemu. Muka mi je kad se sjetim tog vremena kad je carevala mafija po Zagrebu. Svako malo je netko bio prebijen, svako malo netko mrtav. Koji je on poduzetnik, šta je on to poduzeo?! Kriminalac, tat obični, samo se znao začešljat i obući skupo odijelo, a ispod te.ljuske obična ništarija.

DU
Deleted user
04:04 13.10.2019.

Vidoviti Petrač je "Ivi Sanaderu poručio da je počinio političko samoubojstvo", što se poslije i obistinilo.

MA
Maro
00:36 13.10.2019.

Ma to je radi parkiranja malo netko burnije reagirao...odmah panika...nezgodno je kad ti netko uzme parking mjesto a ti si ga naciljo jos dva semafora prije....😂😂😂o Zagrebe tko se u tebe sve uselio....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije