Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA SELJENJA

Petrač premješten zbog krivotvorine

13.11.2008.
u 19:37

U Kaznionici u Lepoglavi proveden je stručni nadzor kojim se trebalo utvrditi zašto je Hrvoje Petrač prošle godine premješten sa zatvorenog na poluotvoreni odjel, gdje je puno blaži zatvorski režim. Tom internom istragom utvrđeno je, naslužbeno doznajemo, da je pomoćnik upravitelja kaznionice Neven Putar dao zapisničarki komad papirića da u zapisnik napiše kako se na kolegiju kaznionice raspravljalo o Petračevu premještaju i da je za takvu odluku postignuta suglasnost.

Međutim, na kolegiju o Petračevu premještaju nije bilo ni riječi. Zapisnik sa sastanka potpisao je Neven Putar.

Vijeće Europe: Hrvatska mora popraviti stanje u zatvorima

Petrač prebačen iz Lepoglave u Pulu uz jako osiguranje

Šimonović: Petrač premješten u dogovoru Ministarstva pravosuđa i MUP-a

On je trenutačno na bolovanju, ne može i ne smije davati izjave. Ipak, u kaznionici doznajemo da Putar na tom sastanku Odjela tretmana nije niti bio, kao ni tadašnji upravitelj Stjepan Loparić. Potvrđeno nam je da je zapisnik potpisao Putar i objašnjeno da to po funkciji čine ili upravitelj ili zamjenik.

Zbog nalaza interne kontrole Neven Putar bit će kazneno prijavljen zbog krivotvorenja. Ta prijava znači da će biti udaljen s posla. Petrač je na poluootvorenom odjelu bio sve do ubojstva Ivane Hodak, kada je, iz sigurnosnih razloga, premješten natrag na zatvoreni odjel. Nedavno je iz Kaznionice u Lepoglavi, opet iz sigurnosnih razloga, premješten u zatvor u Puli. Ivan Damjanović nije htio potvrditi nalaz interne kontrole o premještaju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije